GÖRGÖZ: KAYNAKLAR LÜKS İNŞAATLARA, AVM’LERE GÖMÜLÜYOR
 
Afyonkarahisar CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz yazılı açıklamasında:
 
Bizim bugüne kadar sürekli dile getirdiğimiz ekonomik gerçekleri, sonunda Başbakan ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı da kabul ve itiraf ettiler. Başbakan Ahmet Davutoğlu, harcamaların, kısılacağını, tasarrufa gidileceğini, üretmeden tüketmenin, borçla tüketmenin sürdürülemeyeceğini söylüyor.
Başbakan’a göre “ekonomide balon oluşmuş durumda” ve bu konuda hassasiyet göstermek gerekiyor. Sanayi üretiminin ihmal edildiğini, sanayiye öncelik vereceklerini, bugünkü kötüleşen ekonomik durumdan geçmiş hükümetlerin sorumlu olduğunu ifade ediyor.
13 yıldır tek başına iktidarda olan, yarattığı ekonomik mucizelerle övünen AKP’nin Genel Başkanı ve Başbakan şimdi geçmiş hükümetleri, ekonomiyi kötü duruma soktukları için eleştiriyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Başbakanlığı döneminde sürekli 40-50-60 yıl öncesini suçlardı. Yeni başbakan Davutoğlu’ da aynı yöntemi benimsemiş görünüyor.
O zaman ekonomik durumdan geçmiş hükümetler sorumlu ise bu geçmiş hükümetler Davutoğlu hükümetinden önceki Abdullah Gül ve Erdoğan hükümetleri oluyor sanırım!
 
Başbakan Davutoğlu da ekonominin gidişatından kaygılı ifadelerle söz ediyor. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da hatırlarsanız, kaynakların, lüks inşaatlara ve AVM’lere gömüldüğünü, üretmeden tüketilemeyeceğini, Türkiye’nin sanayiye ağırlık vermesi gerektiğini söylemişti.
Başbakan, imalat sanayindeki gerilemenin tehlikeli boyutlara vardığını belirterek, eğer üretmezsek finans sektörü ve diğer alanlara dayalı sektörlerin ekonomiyi bir balon gibi büyüteceğini, birçok ekonomik krizde ortaya çıkan tabloyu bir anda önümüzde bulacağımızı söylüyor.
Sanayiye yeni bir teşvik paketi hazırladıklarını anlatıyor. Şimdi bunları dinleyince 13 yıldır bu ülkeyi, bu ülkenin ekonomisini kimin yönettiğini bizzat başbakana sormak gerekiyor.
Başbakan “dış borçlanma ve kredilerle gelen bir ekonomik istikrarın gerçek ve kalıcı istikrar olamayacağını” vurgularken, yıllardır ülkeyi sıcak parayla idare edenin kendisinin de içinde yer aldığı hükümetler olduğunu unutuyor. Sanki muhalefet mensubuymuş gibi konuşuyor. Birilerinin Davutoğlu’na Başbakan olduğunu, iktidar olduğunu, sorumluluklarını hatırlatması gerekiyor.
                                                    
                                                                            Yalçın GÖRGÖZ
                                                                             CHP İl Başkanı
Editör: Haber Merkezi