GÖRGÖZ: 17-25 ARALIK “ADALETİN KARA GÜNÜ”
Cumhuriyet Halk Partisi, 17- 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına ilişkin dosyaların kapatılmasını, ‘Adaletin Kara Günü’ ilan etmiştir.
17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu davaları, adaletsiz bir uygulamayla kapatılmak istenmektedir. Bu bağlamda 17- 25 Aralık soruşturmalarının üzerinin kapatılmasını protesto etmek için tüm il başkanlıkları 20 Ekim 2014 Pazartesi günü saat 11:00 de, illerindeki Adliye binalarına “ADALETİN KARA GÜNÜ” yazılı siyah çelenk koyacaktır.
Bilindiği üzere ülkemizde 17-25 Aralık 2013’de, son 100 yılın en büyük “yolsuzluk ve rüşvet operasyonu” yaşandı.
17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına imza atan polisler “darbe teşebbüsü” suçlamasıyla gözaltına alındı. Görevi başında olan savcıların görev yerleri değiştirildi ve yeni atanan savcılar da devam eden bu soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararı verilen soruşturma, R.T.Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın, 4 bakanın oğullarının ve Reza Zarrab’ın da şüphelilerin arasında yer aldığı 96 kişiyi kapsıyor.
Soruşturmaların hukukla değil siyaseten kapatılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu davalar halkın vicdanında hiçbir zaman kapanmayacaktır.
 
Kapanan “Gezi Direnişi” davalarını, akıllarına geldiğinde yeniden açma gereği duyan Adaletsiz partinin hukuksuz uygulayıcıları, günü geldiğinde tüm kapattıkları davalardan yargılanacak, hesap vereceklerdir.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak, yarın (20 Ekim Pazartesi) saat 11:00 de ilimizdeki Adliye binasına “ADALETİN KARA GÜNÜ” yazılı siyah çelenk konacaktır.
 
Değerli basınımızı ve vatandaşlarımızı, yaşanan bu adaletsizliklere, hukuksuz uygulamalara dur demek için, saat 11:00 de Adliye önüne davet ediyoruz.
 
Yalçın GÖRGÖZ
CHP İl Başkanı
Editör: Haber Merkezi