Gömü İçin Tosun Kesti
Gömü Belediye Başkanı, Gömüyü kapanmaktan kurtarırsam bir Tosun keseceğim diye adakta bulunmuştu. Tekin sözünü bu gün tuttu. Gömü Belediyesi, Kent Ormanında bir organizasyon düzenleyen Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin’in davetine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Milletvekili Halil Ürün, Afyon ve Emirdağ Protokolü ve çok sayıda halk katıldı.
Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin 2012 de Büyükşehir yasasıyla kapanma noktasına gelenGömü Kasabası için büyük mücadeleler verdi ve bu mücadele esnasında adadığı Tosunu 26 Ağustos Salı günü kesti. Başkan Tekin Konu ile ilgili olarak “Gömü Belediyemiz nüfus nedeniyle kapanma noktasına gelmişti. Biz gide gele Ankara’yı yol ettik. Mücadelemizin sonunda bakan ve milletvekillerimizin desteği ile Gömü’yü Kapanmaktan kurtardık. Bu süreçte verdiğim sözümü bu gün tutuyorum.”dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da “ Gömü, Afyon’un vitrini durumunda, Ankara’dan gelirken ilk olarak, Afyona bağlı Gömü bizi karşılıyor. Bu nedenle beldemizin kurtulması bizleri de mutlu etti. Başkanımızın da maşallahı var. 5. Dönemini kazandı. Bu güne kadar hizmetlerine elimizden geldiği kadar yardımda bulunduk. Bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğim.” Dedi.
Yapılan programda gelenlere Emirdağ Güveci ikram edildi. Konuşmaların arkasından yöreye ait türküler çalındı. Saat 16’ya kadar süren program protokolün dağılmasıyla son buldu
Editör: Haber Merkezi