GÖLGESİ YAŞADIĞI TOPRAKLARA UZUN DÜŞEN İNSANLAR
 
        Belediye Başkanı Burhanettin Çoban döneminde 32’nci, Afyonkarahisar Belediyesi tarihinde ise 45’nci kültürel yayını olan "Gölgesi Yaşadığı Topraklara Uzun Düşen İnsanlar" isimli kitabın tanıtımı yapıldı.Kültürel yayınlarda altın çağını yaşayan Afyonkarahisar Belediyesi, çok özel bir eseri daha Afyonkarahisar'a kazandırdı.
 
DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
 
        Kültür ve sanat ile ilgili toplumun yararına olan her fikre büyük destek olan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban;  Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi Türker Göksel tarafından hazırlanan “Gölgesi Yaşadığı Topraklara Uzun Düşen İnsanlar”  isimli kitabın basımını gerçekleştirdi.Çok sayıda öğrencinin katıldığı tanıtım töreninde duygusal anlarda yaşandı. “Gölgesi Yaşadığı Topraklara Uzun Düşen İnsanlar"  isimli kitabı hem Öğretmeni hemde Halası olan Serpil Yılmaz Hoca’ya ithaf eden Türker Göksel, bir ara gözyaşlarını tutamadı.
 
           Tanıtım töreninde bir konuşma yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi Türker Göksel; “Afyonkarahisar Belediyesi’nin himmetlerinde basımını gerçekleştirdiğimiz “Gölgesi Yaşadığı Topraklara Uzun Düşen  İnsanlar “adlı kitabımız, Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksek Okulu Pazarlama Programının öğrencilerinin sevilen çalışmasıdır. Her sene bir tez hüviyetinde gerçekleştirir bu çalışmalar.  Bu çalışmaları 2007 yılından bu tarafa gerçekleştiriyoruz. Daha önceki yıllardaki çalışmalarımız Afyonkarahisar ve Türkiye kamuoyu ile çalıştaylar, konferanslar, kongreler ve tebliğler perspektifinde değerlendiriyorduk. Son iki senedir Sayın Başkanımızın gerçekten çok büyük destekleriyle Afyonkarahisardaki dostlarımızın destekleriyle kitap haline dönüştürüyoruz. Sayın Başkanımız da çok iyi hatırlayacaklar. Geçen sadece projemiz “Sorunlu Çemberler” isimli kitabımızdı. Türk basketboluyla ilgiliydi. O kitabımızı Türk kamuoyunda paylaştık.  Bu sene de projeyi Sayın Emel Sarlık’a aktardığımda Sayın Başkandan geri dönüşü yarım saat içinde olmuştu.  Kendilerine bu vesileyle gerçekten çok teşekkür ediyorum” dedi. 
 
ÇAĞDAŞ BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL UNSURUNU BARINDIRIYOR
 
           14 aylık bir çalışma sonunda tamamlanan kitapta kendisinin dört yılda yazdığı dört farklı makale olduğunu aktaran Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi Türker Göksel;  Sayın Başkanımızın bir takdim yazısı var. Benim süreci özetledim bir önsöz yazım var. Alev Al isimli Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Prof. Dr. Hüsrev Hatemi, İlknur Güntürk’ün, Melih Yurter, Musa Eroğlu, Prof. Dr. Ömer Özkan, Prof. Dr. Sadettin Ökten, Süleyman Çobanoğlu ve Şevki Dinçal büyüklerimizin söyleşilerini arkadaşlarımız gerçekleştirdiler. Ben burada şunu ifade etmek istiyorum özellikle. Biz bundan önce yaptığımız projelerde yaşadığı bu zorlukları son 2- 3 yıldır yaşamıyoruz.  Çünkü biliyoruz ki Afyonkarahisar Belediyesi destekleriyle bizim yanımızda.  Çağdaş belediyeciliğin güzel unsurlarını barındırdıkları için  Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum çok içten teşekkür etmek istiyorum.  Bu çalışmanın inşa edilmesinde öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiler.  Çok büyük bir teşekkürde Emel Sarlık Hanımefendi’nin şahsında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarına çok teşekkür diyorum. Bizi gerçekten gönülden kabul eden isimlerini sıraladığımız  Türkiye'nin çok önemli değeri hepsinin de sizlere ayrı ayrı selamı var.   Diyorlar ki;bu insanlar  bu tür çalışmalar “Biz İstanbul'dan Ankara'da ki üniversitelerden  beklerken Anadolu'dan bir üniversitenin bir belediyeyle birlikte bu çalışmayı ortaya koyması gerçekten onlar için şaşırtıcı bizim için farklılık yansıtıcı bir uygulama oluyor. Bu bağlamda tekrar teşekkür ediyorum.  Biz  başarının kazanıldığı her yer Afyonkarahisar diyerek boş yere demiyoruz.  Gerçekten bu alanda Afyonkarahisarın ulusal ve ulusları anlamda bayrağını heryerde dalgalandırmaya gayret edeceğiz.  Biz biliyoruz ki bir üniversitemiz belediyemiz ve yerel organizasyonlar bizim her zaman yanımızda. Gölgesi yaşadığı topraklara benim için çok özel olan bir insan. Öğretmenim ve aynı zamanda halam Sayın Serpil Yılmaz’a ithaf etmek istiyorum” diyerek duygulu anlar yaşadı.
 
HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
 
           Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise konuşmasına kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Başkan Çoban; “Türker Hocamızla Belediye Başkanı dönemimizden önce de tanışıyorduk.  Üniversitede bir hoca olmanın ötesinde kendisini kitaba ismini verdiği gibi yaşadığı topraklara, gölgesi uzun düşen bir insan olarak hep gözlemledik. Farklı bir hocamız... Öğrencileriyle, üniversitesiyle gerçekten yaşadığı şehirle birlikte çok güzel projelere araştırmalara, incelemelere imza atmış bir hocamız.   Ben hem kendisine hem de bu çalışmada emeği geçen tüm öğrenci arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. Gerçekten hocamızın tek tek okuduğu isimler bu ülkeye hatta dünyaya  büyük ölçüde katkı yapmış insanlar. Kitabın basımında emeği geçen  Kültür  ve Sosyal İşler Müdürlüğü  Basın Yayın Birimimizi canı gönülden kutluyorum. Türker Hocamızdan önümüzdeki süreçte  daha güzel çalışmalar bekliyoruz.  Her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle öğrenmiş olduk  Hem halası hem de öğretmeni olan Serpil Yılmaz Hoca Hanıma da Allah uzun ömürler versin” diye konuştu.
 
            Yapılan konuşmaların ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi Türker Göksel, imzaladığı kitabı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a takdim etti. 
 
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban kitaba ait TAKDİM yazısında şu görüşlere yer verdi;
 
       Afyonkarahisar her alanda ve her anlamda gelişiyor. Belediye olarak bu gelişimi sağlamak adına yetki ve sorumluluklarımızı toplum menfaatlerini göz önünde bulundurarak sonuna kadar zorluyoruz.Çağdaş belediyecilik anlayışının beklentilerini karşılamaya yönelik projelerin hayata geçirilmesine, her defasından çok daha fazla önem ve özen gösteriyoruz.Birçok alanda–zaferin, termalin, mermerin, sucuğun, lokumun, lezzetin- ülkemizin gözbebeği olan şehrimizin ismini, kültürel ve sportif aktivitelerle de duyurup, yeni bir çekim merkezi oluşturma noktasında ki çalışmalarımız hızla devam ediyor.
 
             Yerel yönetimler anlamında, göreve geldiğimiz ilk andan itibaren, insanımızın huzurlu bir yaşam sürmesini gerektirecek tüm alanlarda özgün ve kamuoyunca takdir gören çalışmalara imza attık.Bu bağlamda, hemşerilerimizin; sosyal, spotif ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik çalışma ve yatırımlar gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz.Afyonkarahisar Belediyesi; yerel yönetimlerin, üniversiteler ile gerçekleştirdiği tüm çalışmaları daima çok önemsemiştir. Bu bağlamda Afyon Kocatepe Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ve örnek gösterilecek çalışmalar, toplum adına daima olumlu sonuçlar doğurmuştur.
 
             Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Türker Göksel ve öğrencilerinin artık geleneksel hale dönüştürdükleri proje çalışmalarını dikkatle takip ediyorum. Bu bağlamada 2015 yılında yine bu ekip tarafından sonuçlandırılan “Sorunlu Çemberler” kitabının basımını da Afyonkarahisar Belediyesi olarak gerçekleştirmiş, ülkemiz spor hayatına önemli bir eser kazandırmış olmaktan dolayı övgü dolu geri bildirimler almıştık.
 
           Bu vesileyle Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Türker Göksel ve öğrencilerinin bir yılı aşkın süreyle emek vererek vucuda getirdikleri “Gölgesi Yaşadığı Topraklara Uzun Düşen İnsanlar” başlıklı kitap çalışmasıyla da bu uyumlu çalışmalar halkasına bir yenisini eklemenin haklı gururunu duyuyoruz. Her biri birbirinden değerli toplum önderlerinin fikirleriyle, bizleri buluşturan bu kitabın yayına hazırlanmasında emeği geçen başta proje yürütücüsü Türker Göksel ve öğrencileri olmak üzere Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünün yönetici ve çalışanlarını da tebrik ediyorum. Afyonkarahisar Belediyesi, kültür ve sanatın her alanında, yatırım yapmaya ve toplum yararına sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeye devam edecektir.
 
                                                                                                                             Burhanettin ÇOBAN
 
                                                                                                               Afyonkarahisar Belediye Başkanı
 
Editör: Haber Merkezi