Gençliğin Sesi Radyo Programı
 
İlahiyatçı-Yazar Ömer AYDIN,  Eğitimci Olarak Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda 18 Şubat 2017 Cumartesi Günü Anadolu Gençlik Derneğince düzenlenen Helal Kazanç Seminerine Katıldıktan Sonra Radyo 03'de Radyo Programınına Katıldı.
 
 
Radyo 03 'de  Anadolu Gençlik Derneğinin Hazırladığı  Program Yapımcısı Yasin Kara'nın Sunumunu Gerçekleştirdiği Gençliğin Sesi Radyo Programına Konuk Olan Eğitimci Yazar Ömer Aydın'la  Aile , Evlilikler Ve  Toplum Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi.
 
Söyleşi Programında ;
"Araba Kullanmak İçin Dahi Çeşitli Eğitimlerden Geçmek Ve Ehliyet Almak Gerektiğini İfade Eden Ömer Aydın , 'Toplumun En Önemli Kurumu Olan Aileyi Oluşturmak Elbette Araba Kullanmaktan Daha Önemlidir. Öyleyse Evlenmek İsteyen, Aile Kurmak İsteyen, Çocuk Yetiştirmek İsteyenlerinde, Zorunluluk Dahilinde Olmasa Bile, Belirli Eğitimlerden Geçmesi Gerekir. Su An Size, Tarihte Ülkemiz İçin En Faydalı Olmuş 10 Kişiyi Sorsam Birilerini Sayabilirsiniz. Yine, Tarihte Ülkemiz İçin En Zararli Olmuş 10 Kişiyi Sorsam Yine Sayabilirsiniz. Durum Su Ki, En Faydalı Olanların Her Biri De, En Zararli Olanların Her Biri De Bir 'Aile'den Geçmiş Kişilerdir. Onlarin İlk Okulu, Müspet veya Menfi Anlamda, Aileleridir. Öyleyse Aile Oluşturmak, Çocuk Yetiştirmek Rastgele Bir İş Değildir. Sadece Bir Aileden, Bütün Bir Memlekete çok Faydalı Olan Birisi de Çıkabilir, Tam Tersi Birisi de Çıkabilir.
 
 
Türkiye'de Evlenme Ve Boşanma Oranlarına Baktığımızda, 2015 Yılında 602 Bin Evlilik Olurken, 131 Bin Çift İse Boşanmış. Bu Cok Ciddi Bir Rakamdır. Neredeyse Evlilik Sayısının 4'te 1'i Kadar. Ve Malesef Bir Çift Boşandığı Zaman Ondan Etkilenen Sadece O Çift Olmuyor. Bütün Bir Aile Ve Çocuklar Etkileniyor. Bunun Ciddiye Alınmasi Gerekiyor. Bu Noktadaki En Büyük Etkenlerden Birisi, Ne Yazik ki Televizyonlarimizdaki Diziler ve Sözde Evlilik Programlarıdır. Belki Bir Çok Yuvaların Yıkılmasına, Dinimize Ve Toplum Yapımıza Dair Bircok İlkemizi Kaybetmemize Dolaylı Veya Dolaysız Sebep Oluyor Bu Programlar. Bu Noktada Da Mutlaka Gerekli Tedbirlerin Alınması Gerekir.
 
Program Yapımcısı Yasin Kara ; Ömer bey peki Aile Kurumu Hem İslam. Hem Toplumumuz İçin çok Önemli Diyoruz Ama, İşe Birde Tersinden Bakacak Olursak, Eğer Bir Toplumda Aile Diye Birsey Olmasaydı, Herkes Bireysel Olarak Var Olsa Ve Yasasaydı O Toplumun Hali Nasıl Olurdu? 
 
Ömer Aydin ;  Aslında Bunun Örneği şu An Mevcut. Avrupa Toplumunun Gitmekte Olduğu Yer Orasıdır. Avrupada Aile Yapısı çökmek Üzeredir. Bugun Avrupada Doğan Çocukların Yüzde 40.7'sinin Anne Ve Babasi Ayrıdir. Haftada 1 Ayda 1 Gibi Belirli Surelerle Ancak Aileleri İle Buluşuyorlar. Sanki Toplantı Yapar Gibi. Halbuki Çocukların En Temel Hammeddesi Sevgi Olmalıdır, şefkat Merhamet Olmalıdır. Bu Çocuklar Bu Temellerden Eksik Olarak Büyüyünce, Elbette İleride Büyüdüklerinde Toplum İçin Tehlikeler Arz Edecektir.
 
Her Ailede Tartışmaların Olabileceğini İfade Eden Ömer Aydın ; 'Aile Sabir İster. Emek İster. Küçük Tartışmalardan Dolayı Hemen Bosanmayı Düşünmemek Gerekir. Tartışmaları da Büyütmemek Gerekir. Olur da İşin İcinden Çıkılmaz Bir Hal Alırsa, Burada Kur'an'ın Önerisi Aklimiza Gelecek. Allah Meâlen Diyor Ki Kuran'ı Kerimininde: "Eğer Karı-Kocanın Arasının Açılmasından Endişe Ederseniz, Erkeğin Ailesinden Bir Hakem, Kadının Ailesinden Bir Hakem Gönderin. İki Taraf (Arayı) Düzeltmek İsterlerse, Allah Da Onları Uzlaştırır. "
 
Ömer Aydın, Konuşmasının Sonunda Afyon Halkına Ve Bu İmkani Sundukları İcin Radyo 03'e Teşekkur Etti, Ve 'Allah Diyor Ki, Şükrederseniz, Artırırım. Öyleyse Biz De Milli Manevi Değerlerimizin, Aile Kurumumuzun Kıymetini Bilelim Ve Sahip Çıkalım' Dedi.
 
Editör: Haber Merkezi