GEÇİÇİ HAYVAN BARINAĞINDAN SONRA SIRA DOĞAL YAŞAM ALANINDA

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2009 seçimleri öncesi vaad ettiği ülkemizin en modern Geçici Hayvan Bakımevlerinden olan Afyonkarahisar Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevinde incelemelerde bulundu.

 Afyonkarahisar Hayvanları Koruma Derneği (AFHAYDER) üyeleri ile birlikte Geçici Hayvan Bakımevinde temaslarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. Berfu İlter’in yanı sıra Kadın Girişimciler Arzu Dalay Duman ve İş Kadını Türkan Karakol işlik etti.

Geçen dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun destekleriyle Türkiye’ye örnek bir Geçici Hayvan Barınağı kazandıran Afyonkarahisar Belediyesi, bu dönem de yine bir ilke imza atarak hayvanlar için doğal yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor.

Yaklaşık 60 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan doğal yaşam alanı sayesinde sahipsiz, güçten düşmüş, yaşlı ve kendi başına yaşamını sürdüremeyen hayvanlar için rahatça hareket edebilecekleri özgür bir ortam oluşacak…

BAŞKANIMIZ BÜYÜK DESTEK OLUYOR

 

         Hayvan hakları konusunda Türkiye’de öncü belediye Başkanlarından biri olan Başkan Burhanettin Çoban’a bir takım taleplerde bulunan AFHAYDER Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. Berfu İlter, geçici bakım evi ve sokak hayvanlarına gösterdiği ilgi ve destekten dolayı şükranlarını sundu.

 

         Bakımevinde bulunan köpek ve kedileri ziyaret eden heyet önümüzdeki süreç içerisinde sokak hayvanları için planlanan doğal yaşam alanı projesi üzerinde de görüş alışverişinde bulundu.

 

SOKAK HAYVANLARI ÖZGÜRCE HAREKET EDEBİLECEK

 

         Mevcut geçici bakımevinin hemen yanında bulunan ve yaklaşık 60 bin metrekare alan içerisinde doğal yaşam alanı oluşturmayı planladıklarını kaydeden Başkan Çoban, bu sayede sahipsiz, güçten düşmüş, yaşlı ve kendi başına yaşamını sürdüremeyen hayvanlar için rahatça hareket edebilecekleri özgür bir ortam oluşturacaklarını ifade etti.

 

         Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Geçici Hayvan Bakımevine gerçekleştirdiği ziyarette Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Destek Hizmetleri Müdürü Süleyman Kaya, Veteriner İşleri Müdürü İsmail Atlı, Park ve Bahçeler Müdürü Kasım Baydar’da hazır bulundu.

 

         Afyonkarahisar Hayvanları Koruma Derneği (AFHAYDER) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Berfu İlter ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’dan  hazırlanan afişlerin şehir reklam panolarında yer verilmesi, çocuk ve gençlerimizin doğaya ve doğada var olan canlılara karşı merhamet ve koruma duygularını geliştirme adına düzenlenen minik kuş projesine kitapçık konusunda sponsor desteği, şehrin belirli yerlerinde parklar gibi su ve besleme  desteği,  şehrin belirli yerlerine kedi ve köpek kulübeleri konulması, Veteriner Fakültesi öğrencilerinin kısmi zamanlı olarak çalıştırılması ve bu sayede öğrenciler için bir staj, hemde barınakta ki hayvanların bakımının gerçekleştirilmesi, yaralı hayvanların taşınabilmesi için ambulans gerekliliği gibi taleplerde bulundular.

Editör: Haber Merkezi