“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”
 
10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünün 78’inci yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Bundan 78 yıl önce ebediyete intikal eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
 
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Cumhuriyetimizin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, büyük bir özlem ve minnetle yad ettiklerini dile getirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘en büyük eserim’ diyerek tanımladığı Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içerisinde koruyacaklarını belirten İl Başkanı Yurdunuseven, mesajında şu ifadeler yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal’in temel felsefesi, Türkiye Cumhuriyeti’ni muasırlaştırmak, milletimizin sahip olduğu imkanları güçlendirmek ve Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' diyerek tanımladığı Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içinde müreffeh bir geleceğe taşımak bizler için, kendisini anlamanın ve yad etmenin en güzel göstergesidir. Bu doğrultuda Türkiye’miz son 14 yılda, her açıdan büyüyen ve gelişen bir ülke konumuna yükselmiştir. Kendi savunma sanayisinde üretim yapmanın yanı sıra inşa edilen yollarla, barajlarla, konutlarla, üniversite ve hastanelerle, stadyumlarla dünyanın en hızlı kalkınan ülkeleri arasına giren ülkemiz; her geçen gün gelişerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflerine ulaşmaya devam etme kararlılığını göstermektedir.”  
 
HEDEFLERİMİZE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ
2023, 2053 ve 2071 hedeflerine kararlılıkla devam edileceğini vurgulayan İl Başkanı Yurdunuseven, “Gazi Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşı’nın en önemli adımı olan Büyük Taarruzun başladığı ve kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’dan, bir kez daha Cumhuriyetimizi birlik ve beraberlik içerisinde koruyup, güçlendirme hedefimizi kararlılıkla haykırıyoruz. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizle, Türkiye Cumhuriyeti'ni, ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla daha ileriye taşımak, Gazi Mustafa Kemal’in bize armağan ettiği Cumhuriyet’i korumak ve yaşatmak için mücadele edeceğiz” dedi.
 
MİLLETİMİZ VATANI İÇİN GÖĞSÜNÜ SİPER ETMİŞTİR
FETO/PDY terör örgütünün milletin birlik ve beraberliğini bozmak için 15 Temmuz darbe girişiminde bulunduğunu da hatırlatan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Çanakkale ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinde olduğu gibi milletin büyük bir cesaret örneği göstererek hainlere geçit vermediğini dile getirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının canlarını hiçe sayarak düşmanı denize döktüğünü söyleyen Yurdunuseven, 15 Temmuz gecesi de milletin tanka, tüfeğe ve zalime aynı ruh ve aşkla göğsünü siper ettiğini dile getirdi. Yurdunuseven, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun aziz silah arkadaşları Çanakkale ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinde nasıl düşmana göğsünü siper ettiyse 15 Temmuz’da da milletimiz hain FETÖ terör örgütüne de göğsünü öyle siper etmiştir. Canlarını hiçe sayarak 79 Milyon vatan sevdalısı sokaklarda emanetine sahip çıkmış ve çıkmaya da devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere, Türkiye Cumhuriyeti gibi şerefli bir miras bırakan Cumhuriyetimizin kurucusu ve büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 
 
Editör: Haber Merkezi