Gazetecilik zor ama önemli bir görev

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada basın emekçilerinin zor ama çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini kaydetti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla açıklama yaptı. Demirkırkan, "Yerel ve ulusal basında çalışan emekçiler, zor şartlar altında, fedakârlıkla çalışıyor. Emekçilerimizin yaşam standartlarının yükselmesi için gerekli gayret gösterilmeli, hak ettikleri değeri görmeliler" dedi. 
GAZETECİLER, GERÇEĞİ ARADI
Demirkırkan, "Gazetecilik, karakteri gereği sorgulama mesleğidir. Gazeteciler, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini sorgulamasalar ve gerçeği arama çabasında olmasalar, bugün belki de bu konuları konuşamaz durumda olacaktık. Bu çerçeveden bakıldığında gazetecilik üzerinde kimi zamanlar gündeme gelen baskıların da ülkemiz için yararlı olmadığını düşünüyoruz. Özgür basının ülke güvenliği için de ne kadar önemli olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı. 
SARI BASIN KARTI VURGUSU
Demirkırkan, açıklamasına şöyle devam etti:
"Tabii söz konusu basın olunca, birçok sorun da gündeme geliyor. Meselâ tüm Türkiye'de Sarı Basın Kartı sahipleri, Belediyelerin otoparklarından ücretsiz yararlanmasına rağmen, Afyonkarahisar'da para ödüyorlar. Tüm Türkiye'de Sarı Basın Kartı sahipleri toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmalarına rağmen Afyonkarahisar'da bu ücretsiz ulaşım, günde 2 binişle sınırlandırılacak. Gazeteciliğin bir kamu görevi olduğunu hatırlatıyor, gazetecilerin kamu görevlisi olarak sayılması gerektiğini vurguluyor ve buna benzer aksaklıkların giderilmesini öneriyoruz."
BASIN EMEKÇİLERİNİN NÖBETİNE DESTEK
Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, gazetecilerin Basın Bayramı dolayısıyla tutacağı Demokrasi Nöbeti'ne de destek verdi. Demirkırkan, "15 Temmuz'da Darbe Girişimi'ne karşı olağanüstü gayretle gerçek haberleri veren basın emekçilerimizin, Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı'nda tutacağı Demokrasi Nöbeti'ni de desteklediğimizi ifade ediyor, başarılar diliyoruz. Aynı saatlerde biz de İstanbul'da Demokrasi ve Cumhuriyet Buluşması'nda özgürlüklerimize, demokrasimize ve Cumhuriyetimiz'e sahip çıkacağız" dedi. 
Editör: Haber Merkezi