"GAZETECİLİK, HALININ ALTINA SÜPÜRÜLENLERİ TEMİZLEME MESLEĞİDİR"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda Türkiye'deki tutuklu gazetecilere dikkat çekti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Demirkırkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Dünyada en çok tutuklu gazetecinin bulunduğu ülkelerden biriyiz. Ahmet Şık'ı hem Ergenekon'dan hem de FETÖ den suçlamak hangi aklın ürünüdür. Hüsnü Mahalli gibi dış politikada uzman bir gazeteci size doğru yolu göstermekten, yanlışınızdan dönün demekten başka ne yaptı? Basın özgürlüğünün tartışılmaması gerekiyor. Basın özgürlüğünden kasıt, sadece hükümete yakın gazetecilerin değil, tüm gazetecilerin haberlerini toplumla paylaşabilmeleridir. Basın çalışanlarımızın yaşadıkları maddi sıkıntılar, manevi baskılarla birleşince, sorunlar daha da büyüyor. Gazetecilik, halının altına süpürülen her şeyi açığa çıkarmak ve temizlemek için sürdürülen bir kamu görevidir. Bu bilinçle, tüm çalışan gazetecilerin bu gününü kutluyor, özgür ve refah içinde yaşayabilecekleri bir Türkiye diliyorum."
Editör: Haber Merkezi