Gazeteciler Ankara'daki temsilcilerini seçti

Anadolu Gazete Sahiplerinin BİK Temsilci seçimi yapıldı. Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği üyelerinin de desteklediği M. Nuri Kolaylı (Bursa), Mustafa Arslan (Konya) ve Şevket Erzen (Çorum) Anadolu Basını'nın temsilcileri oldular

Basın İlan Kurumu'nun (BİK) Genel Kurulu'na katılacak olan Anadolu gazete sahiplerinin 3 temsilcisinin seçimi, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) organizasyonuyla Ankara'da gerçekleşti. Seçime katılan 6 aday arasından Mehmet Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen, 538 delegenin tercihi ile yeniden göreve getirildi. Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği üyelerinin de destek verdiği Kolaylı, Arslan ve Erzen, Afyonkarahisar'daki tüm meslektaşlarına teşekkürlerini bildirdiler.

195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunun 5'inci maddesinin son fıkrasına istinaden Anadolu gazete sahiplerinin Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'na katılacak 3 temsilcisinin seçimi, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün organizasyonuyla geçtiğimiz cumartesi günü Ankara Balgat'ta Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nda Anadolu Gazete Sahiplerini temsil edecek üç üye seçimine, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Uğur Eroğlu, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği üyeleri, Türkiye genelindeki gazeteciler federasyon, cemiyet ve dernek başkanları, gazete sahipleri ve basın mensupları katıldı. Seçime Afyonkarahisar'dan gazeteciler de yoğun ilgi gösterdi.

"KOLAYLI, ARSLAN VE ERZEN BÜYÜK DESTEK GÖRDÜ"

Sandık kurullarının oluşturulmasıyla seçime geçildi. Anadolu gazete sahiplerinin 3 temsilcisinin belirleneceği seçimlere, 6 aday başvuruda bulundu. Bunlardan Kemal Kapaklı, Mehmet Ali Dim ve Yılmaz Karaca seçimin yapıldığı salona gelmezken, 538 delegenin oyunu alan Mehmet Nuri Kolaylı (Bursa), Mustafa Arslan (Konya) ve Şevket Erzen (Çorum), yeniden seçimi kazandı.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği görevine yeniden seçilen Mehmet Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen, kendilerine destek veren tüm delegelere teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Kar kış demeden bu salona gelerek bizlere destek veren tüm gazete sahibi meslektaşlarımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onların bize olan güvenini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da boşa çıkarmayacağız. Her ortamda ve şartta, onların sorunlarına sahip çıkmak için gece gündüz mücadele etmeye devam edeceğiz. Ayrıca, bu büyük organizasyonu büyük bir özveri ile başarılı bir şekilde sonlandıran başta Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Cemalettin Haşimi ve Genel Müdür Yardımcısı Uğur Eroğlu olmak üzere, tüm BYEGM personeline çok teşekkür ediyoruz." (Kocatepe)

Editör: Haber Merkezi