FRİGKÜM toplantısı Vali Güner başkanlığına yapıldı

FRİGKÜM Mayıs Ayı Birlik Meclis ve Encümen Toplantısı Valimiz Hakan Yusuf Güner’in Başkanlığında Yapıldı.
25 Mayıs 2016 Çarşamba +-YazdırAfyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illerini kapsayan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğinin (FRİGKÜM)Mayıs ayı Meclis ve Encümen toplantısı Birlik Başkanı Valimiz Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında ilimizde gerçekleştirildi.
Korel Otelde Valimiz Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında yapılan toplantıya Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın yanı sıra Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Ören, Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayp Özdemir, İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur ve İl Kültür ve Turizm Müdürü V. Özge Öztürk Demirayak, Seyahat Acenteleri Temsilcileri, Turizm rehberleri ile Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illerinden bürokratlar ile Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği üyeleri katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Bugün burada FRİGKUM Yönetim Kurulu olarak Mayıs ayı Meclis ve Encümen toplantısını gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki dönem itibarıyla yapacağımız çalışmalarla ve projelerle ilgili sizlerin görüşlerinizi, önerilerinizi ve tavsiyelerinizi değerlendirmek ve aynı zamanda da şu anki mevcut durumumuzu, sizlere arz etmek istedik. Öncelikle Frig Vadisinin tanıtımıyla ilgili ne tür projeler yapabiliriz, bu anlamda yürütülen çalışmalarımızla ilgili öneriler nelerdir, bunları burada görüşeceğiz. Ayrıca sizlerin yapmış olduğu projeleri burada öğreneceğiz. Bunların yanında Frig Vadisi turizminin gelecekteki durumu hakkında fikriniz, planınız ve düşünceniz varsa burada sizlere teker teker söz vererek bölgemiz için önemli ve olumlu olarak etkin çalışmalar ortaya çıkaracağımıza eminim. Ben Rektörlerimize, Rektör Vekillerimize, Kaymakamlarımıza, Meclis Üyelerimize, Belediye Başkanlarımıza ve tüm haziruna katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Frig Vadisi olarak Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illerinden zannediyorum kültürle ilgili arkadaşlarımız da gerek rehber düzeyinde, gerekse il müdürü ve müze müdürü düzeyinde toplantımıza katılıyorlar. Tur acentaları temsilcileri ve Turizm Fakültesi Dekanımız var aramızda, bu bağlamda bölgeyi ileri taşıyacak ve önemli katkısı olacak fikirlerin ve çalışmaların yapılacağına inanıyorum. Ben toplantımızın hayırlı olmasını dilerken, Kütahya Valimize ve Milletvekilimize katkı ve desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.“dedi.
Daha sonra toplantı hakkında bir değerlendirmede bulunan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz; “Frig bölgesi için ne kadar yatırım, proje ve çalışmalar yaparsak yapalım, buraya yatırımcı ve misafir çekemez isek yaptıklarımızın bir geçerliliği olmayacaktır. Bundan sonra yatırımların yanında ikinci aşamaya geçip yatırımcı ve turist çekme durumuna geçmek durumdayız. Afyonkarahisar yatak kapasitesi yani konaklama ve il dışı ile yurt dışından gelen misafir potansiyeli olarak çok yüksek durumdadır. Frig bölgesini içeren üç il içerisinde potansiyeli en fazla olan il yine Afyonkarahisar’dır. Ben inanıyorum ki bu toplantı ile bundan sonraki süreçte bölge için yapılan yatırımların yanında bölgede hareketlilik sağlanacak konuma geçeceğimize inanıyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”dedi.
Daha sonra Birlik Başkanı Valimiz Hakan Yusuf Güner tarafından toplantıya katılanlara söz verilerek Frig Vadisinde yapılması gereken faaliyetlerle ilgili olarak görüşlerinin alınmasından sonra toplantı gündeminde yer alan; Birlik 2015 Mali Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ve Birlik 2015 Yılı Kesin Hesabının görüşülmesi konuları görüşüldü.
Toplantının sonunda söz alan Valimiz Güner, toplantının bir değerlendirmesini yaparak; "Biz bu toplantıda bölgenin turizmini tartışmaktan ziyade bölgenin turizmini üç il açısından ilgilendiren FRİGYUM Birliği adı altında ve belli bir tüzüğü olan ve belli bir yönetim şekli olan bu alan içerisinde burayı daha cazip hale nasıl getirebiliriz bunu anlamaya ve anlatmaya çalıştık. Bu yönüyle gerçekten çok önemli, pratik, reel fikirler oldu. Bizler bunun tekrar analizini yaparak, birlik olarak bunları en iyi değerlendireceğiz. Gerek hiyerarşik olarak irtibatlı olan birimlere ve gerekse ne tür projeler hazırlayabiliriz bunları değerlendireceğiz. Ama tekrar ediyorum proje şeklinde bizim birliğimize önerilen bir çalışma varsa bu bizim için çok daha faydalı olacaktır. Daha öncede başarılı çalışmalar yürütülmüştür. Birlik Başkanı olarak emeği geçenlere teşekkür ediyor, bundan sonrada bu çalışmalarımızı artırarak hizmet edeceğimizi belirtmek istiyorum. Toplantımıza katılan herkese teşekkür ediyorum."dedi.
Toplantı sonrasında Valimiz Hakan Yusuf Güner tarafından ilimiz dışından gelen misafirlere Valilik tarafından hazırlanan ilimizi tanıtıcı dokümanların bulunduğu set takdim edildi.
 
Editör: Haber Merkezi