ESOB’UN PROJESİNEZAFER KALKINMA AJANSINDAN DESTEK.
 
Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak yaptığı açıklama ile; “Zafer Kalkınma Ajansı’nın Sürdürülebilir Çevre Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Birliğimizin hazırlamış olduğu “Güneş Esnaf İçin Doğuyor” isimli Güneş Enerjisi Santrali projemiz 2016 Yılı Proje Teklif Çağrısı değerlendirmesinde Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi.” Dedi.
 
ESOB Başkanı Konak; “Enerjide her geçen gün artan talep ve temiz enerji kaynaklarına olan ihtiyaç yenilenebilir enerjinin yıldızını parlatıyor. En önemli özelliği sürdürülebilir bir enerji ekonomisine izin vermesi olan yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde ise; özelikle ülkemizde güneş enerjisine olan ilginin hızla arttığı görülmektedir.
Bu doğrultuda, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak hazırlamış olduğumuz Güneş Enerjisi Santrali proje uygulaması, mülkiyeti Birliğimize ait olan METEM hizmet binamızın çatısına kurulacaktır. 100 kWp güçte kurulması planlanan Güneş Enerjisi Santrali projemiz inşallah tamamlandığında yıllık ortalama olarak 170.000 kWh elektrik üretmesini planlamaktayız. Ayrıca bu uygulama ile kendi elektriğimizi kendimiz üretir hale geleceğiz. Çevresel etki olarak üretilen bu elektrik sonsuz enerji kaynağı olan güneşten üretildiği için de yıllık yaklaşık olarak 115 ton karbondioksit salınımını da önleyecektir. Dedi.
 
Editör: Haber Merkezi