Ertürk: “Gazze ablukasını kaldırma mücadelemiz devam ediyor.”

Afyonkarahisar IHH Dernek Başkanı Ahmet Ertürk, Gazze’deki ablukayı delmek amacıyla yola çıkan “Mavi Marmara”nın canice vurulmasının yıldönümünde, yazılı bir basın açıklama yaptı.
Ertürk: “Bugün burada 6 yıl önce Gazze’deki ablukayı delmek amacıyla yola çıkan Mavi Marmaranın canice vurulmasının yıldönümünde mücadelemiz devam etmektedir diye kamuoyuna bildirmek için toplanmış bulunmaktayız.
Birçok milletten ve dinden onlarca aktivist, sanatçı, gönüllü…
Dert ortak, hedef aynı,
Filistin’de İsrail’in yaşattığı ve dünyanın görmezden geldiği zulme seyirci kalmamak ve İsrail’in uyguladığı insanlık dışı ablukayı delmek….
Ve yine dünyanın gözleri önünde yaşanan devlet terörü:
Uluslararası karasularında İsrail’in 70 mil açıklarında silahsız sivillere onlarca asker, gemi ve helikopterle düzenlenen kanlı operasyon,
VE ON ŞEHİT….
Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara ve diğer gemilere 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası sularda seyir hâlindeyken İsrail silahlı kuvvetleri hain bir saldırı düzenlemişti. Saldırıda 10 insani yardım gönüllüsü; Furkan Doğan, Cevdet Kılıçlar, İbrahim Bilgen, Necdet Yıldırım, Fahri Yaldız, Ali Haydar Bengi, Cengiz Akyüz, Çetin Topçuoğlu, Cengiz Songür ve Uğur Süleyman Söylemez kardeşlerimiz şehit olmuş, 50’den fazla kişi yaralanmış ve dünya ile iletişim yasadışı olarak kesilerek gazeteciler dâhil tüm yolcular İsrail tarafından hapsedilmişti.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi tarafından da bu hain saldırı ile insan hakları ve uluslararası hukukun ihlal edildiği tespit edilmiş,  Buna binaen bu saldırı ile alakalı olarak ulusal (Türkiye, ABD, İspanya, Belçika, İtalya) ve uluslararası (Uluslararası Ceza Mahkemesi, BM İnsan Hakları Konseyi) gibi birçok hukuk zemininde çalışmalar gerçekleştirilmişti.
Bugün Terör devleti Siyonist İsrail’in vicdanlarda mahkûm edildiği Mavi Marmara saldırısı, tüm mecralarda terör eylemi olarak insanlığa karşı suç kapsamında kabul görmektedir. Ve Mavi Marmara’nın özgür Kudüs yürüyüşüne abluka kalkana kadar ve Filistin özgür kalana kadar devam edilecektir. Çünkü;
-Mavi Marmara Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir.
– Barış isteyenler İsrail’in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara’nın tarafında, İsrail’in karşısındadır. Bunun altını bir kez daha çiziyoruz.
– Siyonistlere göre İsrail’in amacına uygun tek çözüm “Mavi Marmara’yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmaktır”. Fakat biz İnşallah Unutturmayacağız.
İsrail'le diplomatik ilişkilerin Mavi Marmara saldırısı öncesine dönmesi için İsrail'in Mavi Marmara mağdurlarının ailelerinden özür dilemesi, tazminat ödemesi ve Filistin üzerindeki ambargonun kaldırılması da yetmez. Mücadelemiz, Müslümanlar Kudüs'te özgürce namaz kılana kadar devam edecektir. Kudüs'ün dünya barışı için barışı sevenlerin yani Müslümanların elinde olması lazımdır, Siyonizm Kudüs'ten ellerini çekmesi gerekmektedir.
Bizim Filistin’in özgürlüğünden başka bir arzumuz yoktur. Asla korkmadık, iftiralarınızdan çekinmedik. Ne yaparsanız yapın Mavi Marmara yoluna karadan devam ediyor.
Baskı altındaki bütün coğrafyalarda umut olarak yoluna devam ediyor Mavi Marmara. Emin olun Mescid-i Aksa’da namaz kılacağız.
– Gazze Özgürlük Filosu’nun tüm bileşenleri olarak ve Mavi Marmara’da buluşan tüm cesur, iyi yürekler adına 10 şehidimizi, aynı gün içerisinde İsrail'in taşeronu pkk tarafından İskenderun'da şehit edilen 7 denizci askerimizi, yeryüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları, şu an dünyadaki tüm kriz bölgelerinde canı pahasına çalışan tüm insani yardım gönüllülerini ve güvenlik güçlerimizi bir kez daha selamlıyoruz.
– Muhtaç olduğumuz birlik, beraberlik ve bütünlük tüm mazlumlara ve mağdurlara umut olacaktır.”dedi.
                                                                                             
 
 
Editör: Haber Merkezi