Ertuğrul Sevim: “Peşkeşin önüne geçeceğiz”

 

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ertuğrul Sevim, Bolvadin ilçesinde halk pazarını ziyaret etti

 

Cumhuriyet döneminde yapılan bir çok yatırımın AKP döneminde yandaşlara peşkeş çekildiğine dikkat çeken Sevim, “MHP iktidarında özelliştermede halka arz önceliğimiz olacaktır” dedi

 

Seçim çalışmalarına Bolvadin ilçesinden devam eden MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ertuğrul Sevim halk pazarını ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Sevim, özellikle son yıllarda esnafın can çekiştiğine dikkat çekti.

 

SORUNLAR GİDEREK BÜYÜDÜ

AKP’nin sorunları çözmek yerine yandaşını memnun etme telaşı içinde olduğuna dikkat çeken Sevim, “Türkiye büyürken halkıyla birlikte büyümelidir. AKP yandaşları servetine servet katarken, küçük esnafımız ve vatandaşımız giderek ezilmektedir” dedi.

 

DIŞ TİCARET AÇIĞI ZİRVEYE ULAŞTI

AKP döneminde oluşan dış ticaret açığının Cumhuriyet tarihinde rekor kırdığına dikkat çeken Sevim, “AKP döneminde rekor düzeylere ulaşan dış ticaret açığı ve cari işlemler açığı, ülkemizin ekonomik yapısını olumsuz etkilemekte ve kırılganlığı artırmaktadır. Ekonomi programımızın temelini oluşturan ihracata dayalı ve istihdam dostu büyüme modelinin gereği olarak, üretimin ve ihracatın ithalat bağımlılığı azaltılarak sürdürülebilir büyüme ve ihracat artışını sağlayacak politikalar uygulanacaktır. Dışa açık ve rekabetçi bir yapı içerisinde dünya ekonomisi ile bütünleşmeyi sürdüren bir yapı esas alınacak, ihracatı geliştirmek için, ilgili tarafların da katılımı ve onayıyla, planlı ve proaktif bir dış ticaret politikası uygulamaya konulacaktır. Bu kapsamda, ihracatta; katma değeri yüksek, bilgi ve teknoloji yoğun ürünler ihraç etmek; dünya ticaretinde önemi artan, alım gücü yüksek, genç nüfuslu ve dinamik pazarlara yönelmek; komşu ülkelerle ticareti geliştirmek; nihai tüketiciye ulaşmak gibi stratejiler benimsenecektir” dedi.

 

BU NASIL ÖZELLEŞTİRME

Cumhuriyet tarihinde devlet eliyle yapılan yatırımların AKP’yi yandaşlara peşkeş çekildiğini söyleyen Sevim, “Özelleştirmede halka arz yöntemi esas olacak, stratejik kuruluşların özelleştirilmesinde seçici olunacak. Özelleştirmede amaç, devletin ekonomiye doğrudan müdahalesinin sınırlandırılması, verimliliğin arttırılması, ekonomide rekabet ortamının tesisi, kamu maliyesi üzerindeki yükün hafifletilerek kaynakların etkin kullanılması, üretim ve istihdam artışı sağlanması, teknoloji transferi ve ihracat kapasitesinin geliştirilmesi, sermayenin tabana yayılmasıdır. Özelleştirme uygulamalarında; kapsam ve öncelikler yeniden belirlenecek, kamuoyunun desteği ile birlikte uzlaşma ve şeffaflık temin edilecek ve özelleştirme sonrası yeni yatırım ve istihdam imkânları yaratılması ile ekonomi ve millî güvenlik açısından stratejik öneme sahip olan kuruluşlarda kamunun gerektiğinde müdahale ve yönlendirme yapabilmesi, belirleyici unsurlar olarak dikkate alınacaktır.  KİT'lerin satışından elde edilecek gelirlerin bir kısmı, dar ve sabit gelirli vatandaşlarımıza yönelik sosyal politikaların,  mesleki eğitim ve beceri edindirme programlarının finansmanında kullanılacaktır” dedi.

Sevim’in ilçe ziyaretlerine MHP il yönetimi, ilçe yönetimi ve kadın koordanisyon kurulu üyeleride eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi