EROĞLU: "YAHUDİ ZULMÜNE LANET OLSUN"
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye ekonomisinin krize rağmen geçtiğimiz yıl ve bu yıl büyümeye devam ettiğini kaydederek, "Türkiye belki son 200 yılın en parlak dönemini yaşıyor, hem ekonomide, hem de diğer kurumlar açısından her bakımdan en güçlü dönemini yaşıyor" dedi.
Bakan Eroğlu, Ramazan Bayramı programı kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar'da, Çobanlar ve Çay ilçelerini ziyaret etti. Bakan Eroğlu, bu ilçelerde kaymakamlıklar tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma törenlerine katıldı. Çobanlar ilçesinden kalabalık bir gurup tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, tören alanına geçmeden önce alanın yakınındaki kıraathaneleri gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra tören alına geçen Bakan Eroğlu, burada vatandaşa seslenerek, hükümetin 11 yıllık icraatları hakkında bilgiler verdi. Türkiye'nin son 11 yılda dünyada ve bölgesinde önemli bir yere geldiğini hatırlatan Bakan Eroğlu, "Hakikaten başbakanımızın liderliğinde hükümetimiz gece gündüz çalıştı, çalışamaya da devam ediyor, yola devam ediyor. Özellikle Türkiye'nin son 10-11 yılda nereden nereye geldiğini bakarsanız bunu görürsünüz. Türkiye belki son 200 yıldır hatta Osmanlı'dan bu yana en parlak dönemini yaşıyor, en güçlü dönemini yaşıyor. Hem ekonomide, hem de diğer kurumlar açısından, her bakımdan en güçlü dönemini yaşıyor. Artık ekonomide dünyada 16'ncı sıradayız. Ama bu kafi değil, inşallah bizim milletimize. Daha büyük noktalara şanlı bayrağımızı taşımak yakışır. Tabii ki Türkiye'nin ekonomisi büyüyor, büyümeye de devam edecek. Bakın Avrupa'da bu yıl ve geçen yıl büyümeye baktığımı zaman orada neredeyse sıfıra yakın bir büyüme var. Ama bizde Allah'a şükür 4,4 bir büyüme gerçekleşti geçen sene. Bu sene de 4,3'lük bir büyüme var. Yani krize rağmen Türkiye büyüyor, krize rağmen başka ülkelerden borç almıyoruz. Hatta krize rağmen İMF'ye 5 milyar dolar borç verebilecek güçte büyük ve güçlü bir Türkiye var. Artık Türk Silahlı Kuvvetlerimizin (TSK) kahraman ordumuzun tesisat, mühimmat ihtiyacının büyük bir kısmını neredeyse yüzde 65-70'e yakınını yerli kaynaklardan karşılıyoruz. İnşallah hedefimiz kısa zamanda tamamını yerli kaynaklardan karşılamak. Özellikle artık harp gemilerimizi yapıyoruz, Atak helikopterleri yapıyoruz Allah'a şükürler olsun. altay tanklarını, özel piyade tüfekleri gibi, Göktürk uydusunu uzaya fırlattık, yani uzayda da biz varız Allah'ın izni ile. Uzayda da Türkiye var. Bunlar kolay olmuyor. Bunlar inanın çok çalışarak oluyor" dedi.
"YAHUDİ ZULMÜNE LANET OLSUN"
Kokuşmasında Gazze'de yaşanan drama da değinen Bakan Eroğlu, şunları söyledi:
"Tabi bu bayramı hakikaten buruk geçirdik. Biz burada huzur içinde, Türkiye bir huzur adası. Çoluk çocuk demeden herkesi katleden Yahudi zulmüne lanet olsun. Türkiye bu bölgede istikrara adası, onun için sevgili kardeşlerim bizim birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza etmemiz lazım."
Çobanlar ilçesinin ardından Çay İlçesine geçen Bakan Eroğlu, ilçe meydanında gerçekleştirilen törende vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş bayramlarını kutladı. Gerçekleştirilen bayramlaşma törenlerine Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, ilçe Kaymakamları ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı
Editör: Haber Merkezi