ERKMENDE MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA YOĞUN İLGİ
 
            Erkmen Belediyesi, İşkur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen meslek edindirme kurslarına Erkmenli kadınlardan yoğun ilgi var.
21 Şubat Salı günü gerçekleştiren açılış törenine Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, İşkur İl Müdürü Ahmet Karakaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş da katıldı.
            Açılış töreninde konuşan İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya meslek edindirme kursları sayesinde belde bayanlarımızın meslek sahibi olduklarını bu sayede de aile ekonomilerine katkı sağlayacaklarını,  Belediye başkanı Memduh Kuş’un kasabalarında kursların açılması için son derece istekli olduğunu ve her türlü yardım ve kolaylığı sağladığını ifade ederek kendisine teşekkür etti.
Halk Eğitim merkezi Müdürü Murat Diktaş ta kursların açılmasındaki yardım ve katkılarından dolayı Memduh Kuş’a teşekkür ederek her yıl yoğun bir talep ve katılım olan Erkmen de bayanların bu istek ve arzusundan son derece memnun olduklarını, bu yıl da 144 bayanın bu kurslardan faydalandığını belirtti.
Başkan Kuş ise , 2015 yılında yapıp hizmete açtıkları El Sanatları Merkezi ve okuma evinin her yıl değişik kurslarla bu şekilde hizmet vermesinden mutlu olduklarını, Bu yıl da Hazır Gereçlerle Makine Nakışları, Aşçı Çırağı, Kadın Giysileri, Peynir Üretimi, Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Giyim Üretim teknolojisi yuvarlak örme konfeksiyon, İğne Oyası gibi kursların açıldığını, Belediye olarak belde halkının bu kurslardan faydalanabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Kuş; Kursların açılmasında her zaman kendilerine yardımcı olan ve her türlü katkıyı sağlayan  İşkur İl Müdürü Ahmet Karakaya ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş’a teşekkür etti.
 
Editör: Haber Merkezi