ERKMEN BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
 
Erkmen Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında üç yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.
İşçi ücretlerine ilk yıl için yüzde 10, ikinci yıl için yüzde 10 ve üçüncü yıl içinde yüzde 15 oranında zam yapılmasına karar verildi. Sözleşme ile  işçilere ilk yıl 30 günlük, ikinci yıl 45 günlük, üçüncü yılda da 60 günlük sendika ikramiyesi ödenmesi getirildi. Ayrıca Belediye ile S.G.K. arasında imzalanan protokolle  İş göremezliğe uğrayan işçilerin bordroları tam olarak yapılacak ve S.G.K. primlerini de aynı anda yatırılacak.
Erkmen Belediyesinden yapılan açıklamaya göre; zam oranının işçiler tarafından sevinçle karşılandığı bildirilirken, Toplu iş sözleşmesi, Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş ile Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin arasında, belediye binasında imzalandı.
Belediye Başkanı Kuş, Belediye personelinin mağdur olmaması için maaş ve ikramiyelerini göreve geldiği 2004 yılından beri gününde ödendiğini belirtti. Kuş; “Bu sözleşme ile de personelimizi mutlu ettiğimize inanıyorum. Onlardan tek isteğim Erkmenimiz için daha da gayretli çalışmaları” dedi.
Başkan Kuş; Sözleşmenin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek Belediye İş Sendika Şube Başkanı Yücel Şahin’e teşekkür etti.
Belediye-İş Sendika Başkanı Yücel Şahin ise Erkmen Belediyesi'nde çalışan 17 işçi ile ilgili gerekenin en iyisinin yapıldığını ifade etti. Başkan Şahin, personeline büyük önem veren ve sözleşme şartlarına harfiyen uyan Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş'a teşekkür etti.
 
 
Editör: Haber Merkezi