Erdem: Hedefimiz Anayasa Değişikliği
Erdem: "2015 Seçiminin En Önemli Belirleyicisi Anayasa Değiştirmek Olacak"
AK Parti Genel Başkan Yardımcı Ekrem Erdem, "Ben inanıyorum ki 2015 seçiminin en önemli belirleyicisi Anayasa değiştirmek olacak." dedi.
Erdem, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ana muhalefet partisi liderine ihtiyacı olduğunu bildirdi.
CHP ve HDP'nin tezkere çıktığı için kendilerini suçladığını ifade eden Erdem, "Buyurun tezkereye gelip niye destek vermiyorsunuz? Nereden bakarsanız bakın gerçekten bir tutarsızlık var. Türkiye'nin muhalefet problemi var. Başbakanımızın dediği gibi bir ana muhalefet partisi liderine ihtiyaç var. CHP'de bu kanatta, Türk toplumu da bu kanaatte. Başbakanımızın bu ifadesi bir bakıma toplumun kanaatine tercüman olma ifadesidir" diye konuştu.
Türkiye'nin 2015 yılında gündeminin yeni Anayasa çalışmaları olacağını kaydeden Erdem, şöyle konuştu: 
"Bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu kuruldu. Meclisteki komisyonlar partilerin gücü oranında temsil edilir. Ama biz milletin bu yaklaşımını gördüğümüz için AK Parti'de üç arkadaşımızla temsil edildi. Diğer partilerde. Yani 12 üyenin üçü AK Parti. Buyurun çalışalım dedik. Milletimiz de yakından gördü. Ben inanıyorum ki 2015 seçiminin en önemli belirleyicisi Anayasa değiştirmek olacak. En çok konuşacağımız konu yeni Anayasa olacak. Artık muhalefet partilerinin millete söyleyecek hiçbir şeyi yoktur. Görevlerini yapmadılar. Bakın biz kaç tane madde de anlaşılıyorsa gelin en azından o maddeleri değiştirelim dedik."
Editör: Haber Merkezi