Erdem: “ETSO'da Hizmet Ettirmediler”
 
Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda görevde bulunduğu sırada 4 toplantıya mazeretsiz gitmediğinden dolayı meclis üyeliğinin sona erdirildiği tarafına iletilen Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan vekili Ayhan Erdem bir basın bildirisi yayımladı.
Erdem, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına ithafen meclis toplantılarının salt çoğunluğu sağlayamadıkları ve düzenli toplantıları yapmadıklarını, gelen üyelere de hiçbir bilgi vermeden üyenin arkasından imza açtıklarından dolayı Emirdağ ve odanın güvenliği için oda meclisinin yönetiminin derhal feshedilmesi gerektiğini dile getirdi.
 
Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu eski Başkan vekili Ayhan Erdem şunları kaydetti: “27 Mayıs tarihinde Ramazan ayı öncesinde fırıncıların sorunuyla ilgili gerçekleştirilen toplantıda salt çoğunluğun en az 9 üyeyle sağlanması gerekirken 5 kişiyle yaptığımız toplantı ortadadır. Son aylarda tarafıma herhangi bir yasal toplantı bildirisi gönderilmemiştir. 2016 yılı içerisinde son 7 aydır düzenli bir şekilde yapılmamış olan meclis ve yönetim kurulu toplantılarına diğer uygun görmediğim giderlere karşı bilmediğimiz görmediğimiz birçok şeye imza atmadığım için böyle bir zamanda tarafımı görevden alınması manidardır. Şimdi soruyorum; siz yapılamayan toplantıya imza atar mısınız? Yapılan toplantılarda ise alınan kararları neden aynı gün imzalatmıyorsunuz?” dedi.
 
Yönetim kurulu ve meclis toplantılarını kameraya alınmasını her fırsatta dile getirdiğini söyleyen Ayhan Erdem; Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında ciddi güvenlik problemleri var dedi. Erdem; “2016 yılında Temmuz ayına kadar yapılan toplantıları kanıtlayın ve kaç üyeyle, nerede, hangi kararları aldığınızı ortaya çıkarın. Yönetim Kurulunda görevli olmama rağmen hangi üyeye yasal olarak toplantı bildirisi iletildi? Yapılan toplantı varsa çoğunluğun sağlanamadığı toplantıda, toplantılar yapılmış gibi kararlar alınıyor ve meclis üyelerinin iş yerlerinde aylar sonra imzalar attırılıyor.”
 
“Hizmet ettirmediler”
“Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri tarafından seçildim ve odayı kendi bildikleri gibi kullanıp haksız, usulsüz yollara girerek seçimle göreve gelen şahsımın toplantı kararlarıyla ilgili verdiği dilekçe sonucunda sen bizim kararlarımızı göremezsin, sen 3. kişisin denildi. Yaptıklarınızı çıksın siz anlatın kamuoyuna. Bakın toplantı kararlarının örnekleri meclis üyelerine verilmesi gerekmektedir. Ancak söz konusu yönetim tarafından bu hakkımız engelleniyor. Oysaki 5174/madde 24 oda muamelat yönetmeliğinde: Odalarda meclis, yönetim kurulu ve disiplin kurulu ile her bir meslek komitesi, şubelerde ise şube meclisi ve şube yönetim kurulu için ayrı bir karar defteri tutulur. Karar defterine elle yazılmayan kararlar, elektronik ortamda yazılıp çıktısı alınmak suretiyle ilgili organa ait karar defterinin sayfalarına kenarları mühürlenerek yapıştırılır. Birden fazla sayfadan oluşan kararların her bir sayfası, karar defterinin sayfalarına ayrı ayrı yapıştırılır. Bilanço, kesin hesap, mizan, aktarma tablosu, gelir tablosu, kadro cetveli, tarife ve benzeri belgeler kararların içerisine dercedilir veya bunların toplam rakamları ile sonuçlarına kararda yer verilmek suretiyle defterin kararı takip eden sayfalarına kenarları mühürlenerek yapıştırılır. Karar defterleri, karar özetleri ve toplantılar için elektronik cihazlarla yapılan kayıtlar genel sekreter veya görevlendireceği personel tarafından, şubelerde ise şube müdürü tarafından saklanır. Bunlar, idari ve adlî mercilerin talepleri dışında hizmet binası dışına çıkarılamaz. Karar defterleri, ilgili organ üyeleri tarafından hizmet binası içinde her zaman incelenebilir ve fotokopi bedeli karşılığında örnekleri alınabilir 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu.)” Görevden alma organ seçim yönetmeliği 36-38 maddenin içeriği neymiş? Kısaca toplantı ve kararları oda muamelat Yönetmeliği 3.bölüm madde 17’den 26’ya kadar her şey açıkça belirtilmiştir. 5174 odalar kanunu seçim ve muamelat yönetmelikleri ortadadır. Bu oda acilen incelenip gereğinin yapılması gerekmektedir.”
 
Editör: Haber Merkezi