Emniyet, dolandırıcılık olaylarına karşı halkı uyardı
 
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, yazılı basın açıklamasında:
 
“İlimizde meydana gelebilecek dolandırıcılık olaylarıyla ilgili olarak;
 
Dolandırıcı şahıslar. Milletimizin manevi duygularını istismar ederek ilimizde bulunan yetkili mercilerin isimlerini kullanmak suretiyle aradıkları vatandaşlarımıza, şehit ailelerine veya ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım yapılacağı şeklinde söylemde bulunup para talep ederek vatandaşlarımızı mağdur etmektedirler,
 
Adli mercilerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz hiçbir şekilde vatandaşlarımızdan para veya değerli ziynet eşyası talep etmediği gibi operasyonel bir faaliyet içerisine halkımız hiçbir şekilde dahil edilmemektedir. Halkımızın herhangi bir konu ile ilgili bilgisine ihtiyaç duyulduğunda ise telefonla ulaşılsa bile muhakkak suretle şahsın ikametinde, işyerinde ya da polis-jandarma karakolunda yüz yüze görüşülmektedir.
 
Bu itibarla; dolandırıcıların sıklıkla kullanmış olduğu yöntemler olan 'hesabınızda bloke var, hesabınızdan terör örgütüne havale yapılmış, terör örgütü hesabınıza ulaşmış' gibi cümlelere vatandaşlarımız itibar etmemeli, hiç kimseye kimlik bilgileri, T.C. kimlik numaraları, hesap numaraları ve banka kartı şifrelerini vermemeli, kaynağını bilmedikleri hiçbir havale ve EFT’yi kabul etmemelidirler.
 
Sonuç olarak; dolandırıcılık maksadıyla kendilerine polis veya savcı süsü vererek yapılan aramalarda polis telsizi sesi duysalar bile itibar etmeyerek derhal telefonu kapatıp ücretsiz olan 155 Polis İmdat veya 156 Jandarma imdat telefonlarını aramaları faillerin yakalanarak olayın aydınlatılması açısından büyük önem arz etmektedir.”dedi.
 
 
                                                                                                          
 
Editör: Haber Merkezi