Elibol:“Hortumculardan hesap sorulacak”

 

Yolsuzluğa geçit verilmeyeceğini kaydeden MHP Milletvekili Adayı İsmail Elibol, “17-25 zanlıları başta olmak üzere tüm yolsuzlukların üzerine titizlikle gidilecektir. Soygunculardan ve hortumculardan hesap sorulacaktır” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı İsmail Elibol, yoksulluğun en büyük nedeninin yolsuzluk ve israf olduğunu kaydederek, “ 17-25 zanlıları başta olmak üzere tüm yolsuzlukların üzerine titizlikle gidilecektir. Soygunculardan ve hortumculardan hesap sorulacaktır. Yolsuzluk yoluyla elde edildiği tespit edilen her türlü varlığa el konulması bu servetlerin nerede kimin adına kayıtlı olursa olsun el konulması hukuken sağlanacaktır.  Özerk bir yolsuzlukla mücadele kurulu oluşturulacaktır” dedi.

 

ÖYLE BİR İSRAF VAR Kİ; AKILLARA ZARAR

 

Toplumun her kesimini ilgilendiren önemli seçim vaatleri olduğunu kaydeden Elibol, “Yolsuzlukları, hortumcuları durdurduğumuz zaman ve AKP hükümetinin katrilyonlarca lira israfı MHP iktidarıyla bitirildiği takdirde zaten yoksulluk diye bir şey kalmıyor. AKP’nin ülkeyi yolsuzluk nedeniyle ne kadar zarar ettirdiğini tam olarak kestirememekle birlikte katrilyonları bulabileceğini her vatandaş gibi bende tahmin ediyorum. Öte yandan öyle bir israf var ki; akıllara zarar. İsrafa basit örnekler verecek olursak, kaçak saray ve kaçak sarayın aylık harcama bütçesidir. Kaçak sarayın aylık harcama bütçesiyle yüzlerce hatta binlerce yoksul vatandaş rahat rahat geçinir” dedi.

 

SAYIN GÖRMEZ, BU İSRAFI NEDEN YAPIYOR?

 

Bakanların lüks harcamalarını saymıyorum bile. Düşünün bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanı bile 1 milyon liralık zırhlı araca biniyor. Bu bir israf değil midir? Zırhlı araç senin neyine? Sana suikast mı düzenleyecekler? Daha önceki milyonluk aracını baskılar nedeniyle geri veren Diyanet İşleri Başkanına köşkten destek geldi. Geçtiğimiz gün bir televizyon kanalında Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanına, Cumhurbaşkanlığı bütçesinden bir zırhlı araç verileceğini duyurdu. Oradan verilince israf olmuyor, yada vatandaşın cebinden çıkmıyor gibi sanki. “İsraf haramdır” diyen dinimiz değil mi? Dinimizin temsilciliğini yapan en üst düzeydeki Sayın Görmez, bu israfı neden yapıyor?” diye sordu.

 

MHP Adayı Elibol, Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarı döneminde bütün bu yolsuzluk ve israfın sona erdirileceğini sözlerine ekledi.

 

Editör: Haber Merkezi