“Elektrikli araç tescillendi”

 Gün FM’de yayınlanan Gündem programına AKÜ Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu konuk olarak katıldı. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu yayında konuşan Hocaoğlu çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

“Elektrikli aracımız basında oldukça yankı buldu”

AKÜ’de tasarlanıp üretilen en düşük maliyete sahip yerli araç olan elektrikli aracın Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendiğini belirten AKÜ Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, “Elektrikli aracımız basında oldukça yankı buldu. Özellikle üniversitemiz adına ilk olması ve bir Anadolu üniversitesinin TÜBİTAK tarafından düzenlenmiş olan bir yarışta ödüle layık görülmüş olması kamuoyunun dikkatini çekti. Bu başarı bir ekip işidir. Biz bu proje ile ekip çalışmasıyla nasıl bir başarı elde edilebileceğini öncelikle kendimiz görmüş olduk. Sonra da ekip çalışması konusunda tereddütleri olan kişilere göstermiş olduk. Bu tescil belgesini almış olmamız bizi daha da sevindirdi” şeklinde konuştu.

“Aracımız şu anda 50 km/saat hızla gidebiliyor”

Elektrikli aracın takım kaptanının projeyi nasıl yaptıklarını anlatan yazısının TÜBİTAK’ın çıkardığı Bilim Teknik dergisinin Şubat sayısında yayınlandığını belirten Hocaoğlu, “İlgilenen arkadaşlar dergiyi takip edebilirler. Bu başarının nasıl elde edildiğini okuyabilirler. Bu aracı tasarlarken elimizde hiçbir şey yoktu. İnsanlar bir takım işlere başlarken çeşitli tereddütler taşıyorlar. Maalesef girişimcilik eksikliğini çok yaşanıyor. Ben yapamam kaygısı yaşanıyor. Bizler ben yapamam kaygısı yaşayan öğrencilerimize bunu yapabiliriz duygusunu göstermek için çalışmalara başladık. Aracımız şu anda 50 km/saat hızla gidebiliyor. Bu hızı 100 km/saat hıza çıkarmak için Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz. Ekibimizde Otomotiv Mühendisliği’nden, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden arkadaşlar var. Çok farklı disiplinler bir araya geldi. Takım çalışması bizlere çok büyük keyif veriyor” diye değerlendirmede bulundu.

Üniversiteye hazırlanan öğrencilere de seslenen Hocaoğlu, ilgi alanları varsa Elektrik Mühendisliğini seçmelerini tavsiye etti.

Yayın sonrası bir süre Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Hocaoğlu yayın dolayısıyla teşekkürlerini sundu. Akar ise üniversitemizde yapılan yenilikleri duyurmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydederek Hocaoğlu’na çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi