“Eğitimlerimiz öğrenci merkezlidir”

 

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Sınav Temel Lisesi ve Pegem Akademi Kurucu Müdürü Nihal Kalender konuk olarak katıldı. Kalender, programda eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Kayıtlarımız halen devam etmektedir”

Yönetmeliğe göre temel liselerin dönüşüm programına alınan ve dershaneden özel okula dönüşen kurumlar olduğunu kaydeden Kalender, “Temel liselere 8.sınıfı bitirip 9.sınıfa başlayacak tüm öğrenciler ile 9.sınıfta sınıf tekrarına kalan öğrenciler başvurabilirler. Ayrıca 10,11 ve 12.sınıfa geçen öğrenciler ile herhangi bir nedenle eğitimi yarım bırakmış, 18 yaşını doldurmamış tüm öğrenciler temel liselere kaydolabilirler. Kayıtlarımız halen devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“Alanında uzman eğitim kadromuz ile hizmet veriyoruz”

Sınav Temel Lisesi’nde az sınıf mevcudu ile eğitim verdiklerini belirten Kalender, “Eğitimlerimiz öğrenci merkezlidir. Alanında uzman eğitim kadromuz ile hizmet veriyoruz. Nitelikli dökümanlar ve rehber öğretmen gözetiminde kaliteli bir eğitim uyguluyoruz. Hafta sonları sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Üniversiteye hazırlık sürecini 4 yıla yayarak sınav kaygısını azaltıyoruz. Cumartesi günleri ücretsiz takviye kursu uygulamamız var. Hayallerini gerçekleştirmek isteyen tüm öğrencileri Sınav Temel Lisesi’ne bekliyoruz” diye değerlendirmede bulundu.

Sınavlara hazırlanan çocuğu olan ailelere de seslenen Kalender, okul, veli ve öğrencinin üçlü bir saç ayağı olduğunu kaydederek disiplin esaslı ama baskıcı olmayan bir eğitimin önemini işaret etti.

Dinleyicilerin de sorularıyla katıldıkları Gündem programı yaklaşık bir saat sürdü.

Editör: Haber Merkezi