Eğitimin sorunları masaya yatırıldı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nın çağrısıyla "mini" eğitim çalıştayı düzenlendi. CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, toplantıdan çıkan sonucu Afyonkarahisar Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaşacaklarını aktardı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nın çağrısıyla eğitim sendikalarının katıldığı bir mini çalıştay düzenlendi. Eğitim sorunlarının masaya yatırıldığı toplantının açış konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, "Kurban Bayramı sonrası yeni eğitim-öğretim yılına başlayacağız. Tüm velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyoruz. İlimizde eğitimle ilgili ciddi kaygılarımız oluştu. Genel sınavlarda ilimizin üst sıralarda bulunmamasından tutun, okulların derslikleri ve öğretmen açığına kadar pek çok sorunumuz olduğunu biliyoruz. Bu dönemde FETÖ soruşturması dolayısıyla görevden uzaklaştırılan öğretmenler eklendi" dedi.
SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İLETİLECEK
Demirkırkan, şöyle devam etti:
"Okullar açılacak ama ciddi bir karmaşa var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak ilimizde eğitimin durumunu ve çözüm önerilerini masaya yatırmak istedik. Bu anlamda ilimizde faaliyet gösteren eğitim sendikalarını davet ettik. Bu toplantıda elde edeceğimiz sonuçları ve çözüm önerilerini Afyonkarahisar Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ileteceğiz."
Toplantıya katılan Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç ve Eğitim-İş Afyonkarahisar Temsilcisi Ümit Kılçar da böyle bir toplantının düzenlenmesi dolayısıyla CHP İl Başkanlığı'na teşekkür etti. 
 
Editör: Haber Merkezi