“Eğitimcilerin Okulu: Ayza Koleji”

 

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Ayza Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Turan Demir konuk olarak katıldı. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu yayında konuşan Demir çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

“Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde bir puan barajımız yok”

Ayza Koleji’nde hem Sağlık Meslek Lisesi hem de Fen Lisesi bulunduğunu kaydeden Demir, “Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde bir puan barajımız yok. Arzu eden öğrencilerin kayıtlarını alıyoruz. Kayıt esnasında öğrencilere ve velilerine okulumuzun disiplin yönergesini sunuyoruz. Öğrencinin güvenliğini ve sağlıklı bir şekilde eğitim alabilmesini sağlayabilmek için okulumuzun idari ve öğretmen kadromuzun oluşturduğu bir disiplin yönergemiz var. Bu yönergemiz öğrenci ve velilerimiz için uygun bulunur ise Sağlık Meslek Lisemize kayıtları alıyoruz. Fen Lisesi’nde ise öğrencinin başarı ve yetenekleri öne çıkıyor. Burada puan olarak bir alt sınırımız var. Bu puan sınırı öğrencileri seçmek için değil, hazır durumunu ölçmek için değerlendiriyoruz. Örneğin başarılı bir öğrenci bu başarısını sınav sonucuna yansıtamamış olabilir veya sınav esnasında bir olumsuzluk yaşamış olabilir. Bu durumu bize aktaran öğrenci velilerimiz olursa o öğrencide başarı puanı aramayız” diye konuştu.

“Okulumuzda gözlem ve tespitler masaya yatırılarak sürekli güncellenir”

Ayza Eğitim Kurumları’nın eğitimcilerin okulu olduğunu söyleyen Demir, “Okula ait tüm çalışmalar öğretmen ve idari kadronun bir araya gelip öğrenciler üzerinde yapılan gözlem ve tespitler masaya yatırılarak sürekli güncellenir. Bunun yararı öğrencinin zamandan, kurumun da öğrenciden kopmaması olarak izah edilebilir. Öğrencilerimiz bu sistem sayesinde sürekli bir yenilik içinde oluyor ve başarıyı yakalıyor” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Demir, yayın dolayısıyla teşekkürlerini iletti. Akar ise Gün FM’in eğitimle ilgili yayınlara ayrı bir önem verdiğini kaydederek Demir’e başarılar diledi.

 

 

Editör: Haber Merkezi