Eğitim-İş Sendikası’’Yönetici Kıyımı Yaşanmıştır’’
Öncelikle içinde bulunduğumuz bu anlamlı günde ulusumuzun ve kahraman ordumuzun Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 92. Yıldönümünü kutluyoruz. Bize bu büyük zaferi armağan eden büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi de saygı ile anıyoruz.
Bizler Eğitim-iş Sendikası olarak yılmadan, bıkmadan, usanmadan bu anlamlı günlere verdiğimiz önemi her fırsatta vurgulamaya devam edeceğiz.
Değerli basın mensupları bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta yapılan uygulama ile okullarımızda tam bir yönetici kıyımı yaşandı. Siyasal iktidar çıkardığı yasa ile Milli Eğitimdeki kadrolaşmanın son halkası olarak okul müdürlerinin de yandaş olması için adımını attı. Liyakata, başarıya, birikime bakılmaksızın o senden bu benden anlayışıyla 4 yılını dolduran okul müdürlerinin görevi sonlandırılırken doğan boşluğu yandaş sendika üyesi öğretmen ve yöneticilerle doldurmak için bir puanlama sistemi geliştirildi. Bu puanlama sistemine göre İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerindeki yöneticiler yandaş sendikadan olanlara yüksek puanlar verirken yandaş olmayanlara ise düşük puanlar vererek 75 puan barajının altında kalmalarını sağlanmışlardır. Bu puanlar verilirken hak, hakkaniyet, likayat, başarı gibi kriterlerin hiçbiri göz önünde bulundurulmamış sadece senden mi yoksa benden mi anlayışı ile not verilmiştir. Bunun sonucunda tam bir yönetici kıyımı yaşanmıştır.
Eğitim-iş Sendikası olarak bu uygulamayı yapanlara sormak istiyoruz; “Hak edene hakkını vermemek, sırf kendinden olanı kayırmak, vicdanlarınızı rahatsız etmekte midir? Sırf sizin gibi düşünmüyor diye görevi hak eden birinin görevinden uzaklaştırılması, kul hakkına girer mi girmez mi?” Bu sorulara cevap bekliyoruz ve bu vicdansızlığın sonlandırılması için elimizden gelen mücadeleyi vermeye devam edeceğimizi belirtiyoruz. Bu bağlamda tüm Eğitim sendikalarını bu konuda ortak hareket etmeye ve sessiz kalmamaya çağırıyoruz.
Teşekkür eder kamuoyuna saygılar sunarız.
 
Eğitim-iş Sendikası  

Afyonkarahisar İl Temsilciliği  

İl Örgütlenme Sekreterİ

Ferit GÜRBÜZ


                                                             
Editör: Haber Merkezi