EĞİTİM BİR-SEN YETKİLİ SENDİKA

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik üye sayılarını 4 bin 903’e çıkarttıklarını söyleyerek yetkilerini perçinlediklerini ifade etti
​Yazılı bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, “Temellerinde bir avuç idealist insanın emek ve gayretlerinin bulunduğu Eğitim Bir-Sen’in, Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi olarak üye sayımızı 4 bin 903’e çıkararak yetkimizi perçinledik. 20 Mayıs 2016 tarihinde imzalanan mutabakatla merkez ilçe başta olmak üzere, 17 ilçemizin tamamında Eğitim Bir-Sen’in yetkili sendika ünvanı bu yıl bir kez daha tescillendi” dedi.
 
En yakın rakiplerine 2 bin 631 fark attıklarını söyleyen Çelik, “4688 sayılı sendikalar kanunu gereği Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan yetki tespit toplantısı neticesinde Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube olarak, toplamda 4 bin 903 üye sayısıyla en yakın rakibimize  2 bin 631 fark attık. 20 Mayıs 2016 tarihi itibarı ile Eğitim Bir-Sen olarak Afyonkarahisar ve ilçelerinde ezici bir çoğunlukla yetkili sendika olduğumuzu bir kez daha perçinledik. Yetkiyi perçinlememizde büyük pay sahibi olan şube yönetim kurulu üyelerimizden, okul temsilcilerimize, ilçe teşkilatlarımızdan, kadınlar komisyonumuza -başarımızın mimarlarına- mücadelemize gönül ve emek veren 4903 kardeşimize teşekkür ediyoruz. İlkeli sendikacılık zemininde istikrarlı büyümeyi sağlamış durumdayız. Eğitim Bir-Sen’in bugün ulaştığı noktada yakalanan başarı tesadüf değildir. Çözüm odaklı ve üyelerimizi merkeze alan çalışmalarımızla,  bu yıl üye sayımızı 831 daha artırdık”
 
Kaybetmeye mahkumdur
 
“Biz büyürken rakiplerimiz küçüldü. Eğitim çalışanlarının sıkıntılarıyla ilgilenmeyen, yeni kazanımlar elde etmek için çalışmayan, üyelerinin hak ve menfaatlerini dahi korumaktan aciz olanlar kaybetmişlerdir” diyen Çelik, “Çözüm odaklı değil problem odaklı çalışan, kendi insanıyla ve onun değerleriyle kavgalı sendikalar kaybetmeye mahkûmdur.  Eğitim Bir-Sen’in sendikacılığında yetkili olmak amaç değil araçtır. Bizim için yetki, emeği-ekmeği yüceltmenin yanında, özelde kamu çalışanlarının, genelde başta ülkemiz olmak üzere insanlık ailesinin tüm bireylerinin insan onuruna yaraşır bir yaşam kalitesine ulaşmasını sağlama sorumluluğunu gerçekleştirebilmenin, aracıdır. Kamu çalışanlarının haklarını koruma ve geliştirme mücadelemize devam edeceğiz. Emek mücadelemiz, ekmek mücadelemiz, özgürlük mücadelemiz, tam ve koşulsuz demokrasi, yeni anayasa istek ve kararlılığımız artarak sürecektir” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi