Ecer: “Zengin, zenginleşmeye devam ediyor”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili adayı Dr. Mehmet Ecer, 7 Haziran Genel seçimleri öncesinde başlattığı çalışmaları dün gece Ataköy, Kalecik beldesi ve Kışlacık köylerinde vatandaşlarla buluştu.

Açıklamalarında hükümeti topa tutan CHP’li Ecer, “13 yıldır bu ülkeyi idare eden bir siyasi iktidar var. Bu siyasi iktidar göreve ilk geldiğinde 3Y' den bahsetmişti. Birincisi yoksulluğu bitireceğim demişti, ikincisi yolsuzluğu bitireceğim demişti ve üçüncü olarak yasakları bitireceğim demişti. Ne yolsuzluk bitti, ne yoksulluk bitti, ne de yasaklar bitti. Aksine her bir 'Y' aksine daha fazla artış gösterdi. Bugün Türkiye' de 17 milyon insan yoksul olarak hayatını sürdürmektedir. 1 milyona yakın vatandaşımız da açlık sınırında yaşamını sürdürmektedir. Bugün 6 milyon 300 bin kişi Türkiye'de işsizdir. Ayrıca 8 milyon emekli bin TL' nin altında maaş almaktadır” dedi.

Birileri diyor ki; yoksulluğu kaldırdık, Türkiye ekonomisi büyüdü, Türkiye kalkınıyor ve zenginleşiyor diyorlar diyen Ecer, “ Yani Çin ülkesinden sonra Dünya'nın en büyük ikinci ekonomisi olduk diyorlar. Gerçekte böyle birşey olmadığını, özellikle vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu kendi yaşam alanlarında bu zenginliği hissedemiyorlar. Tabi birileri çok iyi hissediyor ve zenginleştikçe de zenginleşiyorlar. Dolayısıyla aradaki uçurum da hızlı bir şekilde büyüyor. Bugün Türkiye nüfusunun yüzde 1'i Türkiye servetinin yüzde 54'üne sahiptir. Halbuki 2002'de bunlar iktidara geldiklerinde, Türkiye'nin yüzde 1'lik kesiminin bu servetin yüzde 39'una sahip olduğunu görmekteyiz” ifadesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi