Ece Çubuk, gözyaşlarıyla uğurlandı
İstanbul’da önceki gece arkadaşı Öke Aydemir’in kullandığı otomobilin Haliç Köprüsü’nde karıştığı zincirleme kazada yaşamını yitiren 20 yaşındaki Ecedoğu Çubuk, gözyaşlarıyla uğurlandı. Aynı kazada ağır yaralanan 25 yaşındaki Öke Aydemir de arkadaşıyla aynı kaderi paylaştı.

Haliç Köprüsü’nde önceki gün meydana gelen kazada can veren Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji bölümü 1. sınıf öğrencisi Ecedoğu Çubuk, dün İstanbul’da toprağa verildi. Ecedoğu’nun ailesi ve sevenleri genç kızı son yolculuğuna uğurlamak için Bakırköy Yenimahalle Camii’nde buluştu. Emekli çocuk doktoru olan baba Kazım Çubuk, “Kızımın en büyük hayali psikolog olmaktı” dedi. Çubuk, “Hayat dolu dışa dönüktü anlatmak çok zor. Hayat doluydu gelecekten ümitliydi” dedi.

Kazayla ilgili de konuşan Çubuk, “Zannediyorum gizli buzlanma ve sürat vardı. Biraz daha yavaş olsalar..” diye konuştu. Kazaya neden olan Öke Aydemir’in iyi bir çocuk olduğunu belirten Çubuk, “Arabayı kullanan kişi kesinlikle alkol almayan kişiydi” dedi. Ağabeyi Ekin Doğuş Çubuk’un da Harvard Üniversitesi’nde doktora yaptığı öğrenildi. Ağabey Çubuk, acı haberin ardından geldiği İstanbul’da annesi Nezaket çubuk’a destek olmaya çalıştı. Ecedoğu Çubuk’un yaşamını yitirdiği kazada aracı kullanan gitarist Öke Aydemir de arkadaşı gibi kurtarılamadı. Öke Aydemir için Beylikdüzü Yaşar Cimilli Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, sanatçı Mansur Ark ve sevenleri katıldı. Birçok sanatçının orkestrasında çalan genç gitaristin müzik uğruna mühendisliği bırakıp Yıldız Teknik Üniversitesi Ses bölümünü kazandığı öğrenildi.
 
Editör: Haber Merkezi