Dr.Demirkırkan; Baro başkanı, duyarlılığı genele taşımalı

 

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe  Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, yaptığı basın toplantısında özetle:

 

“Sayın Baro başkanımız Turgay Şahın “Bütün medeniyetlerde, bütün hukuk sistemlerinde insanların kutsallarını, kutsal bildiği değerleri aşağılamak suçtur ve bu tasvip edilemez. Bu da ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez”  diyerek Charlie Hepdo dergisinin 4 sayfasını gazetenin eki olarak dağıtmayı planlayan ancak vatandaşın ve polisin baskıları sonucu dağıtamayan Cumhuriyet Dergisi hakkında bireysel suç duyurunda bulunacağını açıklamış.

Biz Sayın Baro başkanının dinimize ve peygamberimize karşı gösterdiği bu hassasiyeti bakara makara deyip her cuma bir ayet sallıyorum diyen Egemen Bağış’a da..“Peygamber gurura kapıldı ama biz kapılmadık” diyen içişleri bakanı sayın Efkan Ala’ ya da “Allahın tün vasıflarına üzerine toplamış bir başbakan Recep Tayyip Erdoğan var” diyen AKP Düzce Milletvekili sayın Fevai Aslan’a da

“Başbakan’a dokunmak bile sevaptır” diyen Bursa Milletvekili sayın Hüseyin Şahin’e de “Hz. İbrahim tabii ki benim. Hz. Muhammed ise en küçük kardeşim.” diyen AKP Düzce Milletvekili sayın İbrahim Korkmaz’a da, Ulu önder Atatürke hareket edip bulunduğu binadan uluorta vatandaşın üzerine silahla ateş açan Yeni Akit gazetesine de göstermesini bekliyoruz. 

 

Ali İsmail Korkmaz'ı kameraler önünde döverek, tekmeleyerek öldüren polislere 10 yıl hapis cezası verilmiş. Adaletin kestiği parmak acıyor. Bu iktidarın ülkemize yaptığı en büyük kötülük ADALETİ VE ADALET DUYGUSUNU YOK ETMESİDİR.
Ali İsmail'i rahmetle anıyorum. Bizim gibi düşünenler olduğu sürece, O'nu öldürenler bu dünyada hak ettiği cezayı alacaktır.”dedi.

 

Editör: Haber Merkezi