Dr. Ali Kaya: Diyanet İşleri Çok Önemlidir

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. Ali Kaya, Mamur-Sen Konfederasyonuna bağlı Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Süleyman Çiçek ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüşen Dr. Ali Kaya sendikanın ve üyelerinin dert ve sorunlarını dinledi.

Afyonkarahisar'da bulunan aday adaylarının Diyanet-Sen'i hiç bir zaman ziyaret edip dert ve sorunlarını dinlemediklerinden yakınan Sendika Üyeleri, kendilerinin çözülmesi gereken bir çok sorunu olduğunu ve siyasilerin bu sorunlara duyar6sız kaldıklarını belirttiler. Aday ADayı Dr. Ali Kaya'nın ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet-Sen üyeleri seslerini hiç bir yere duyuramadıklarını iddia ettiler.

Diyanet işlerinin Türkiye'de çok önemli ve çok büyük sorumluluk almak zorunda olan bir meslek gurubu olduğunu söyleyen Dr. Ali Kaya, 'Dinin hedef kitlesi insandır. Çünkü din, modern dünyamızda hayatımızın bütün yönlerini, rahmet ve sevgi ile kuşatır. Davranışlarımıza belli bir istikamet verir. Ayrıntılarda, bireye ve topluma yeterince özgürlük alanı bırakır. Bu çerçevede din hizmeti; yaşlı, engelli, genç, çocuk, şehirli, köylü, ırk, renk, dil, meslek ve meşrep ayırımı yapmaksızın bütün insanlara ulaştırılmalıdır. Elbette bu hizmetin sunumunda; ülke gerçekleri, toplumsal ihtiyaçlar ve duyarlılıklar daima göz önünde bulundurulacaktır. Hemen şu hususun altını çizelim ki din hizmeti denince sadece inanç, ibadet ve ahlak akla gelmemelidir. Bunların açılımı düşünülecek olursa; din hizmetinin sosyal hayatın her alanını kuşattığı daha iyi anlaşılacaktır. Hal böyle olunca din hizmetinin sunumunda ayrıcalık olmaz. Kişinin iman ve ibadet derecesi veya ne kadar dindar olduğu da sorgulanamaz. Unutmayalım ki hiçbir kimse, başkasının dinî değerlerini yargılama ve değerlendirme yetkisine haiz değildir. Sadece hayırda ve iyilikte yarışma ve şartları taşıyorsa başkalarına güzeli, iyiliği, hayrı, hakkı ve sabrı tavsiye eder. Dolayısıyla sizlerin üzerine çok büyük ve önemli görevler düşüyor. Sizler ile her daim istişare içinde olup her türlü dert ve sorunlarınızı çözme yolunda gayretlerimizi sarf edeceğiz' dedi.

Editör: Haber Merkezi