“DÖVİZİNİ BOZDUR, OYUNU BOZ”
 
“Doların yükselmesinden dolayı dünya üzerinde oynanan oyuna dikkat çekmek istiyorum” diyerek halkını ‘Dövizini bozdur, oyunu boz’ kampanyasına destek vermeye davet eden İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Amaçları Türkiye’yi siyasi ve ekonomik olarak güçsüz bırakmaktı. Ama hamdolsun yaptıkları oyunun içinde boğuldular. Şuan ise ekonomik oyun içerisindeler. Döviz üzerinden oynanmaya çalışılıyor” dedi.
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığında her hafta Salı günleri düzenlenen basın toplantısı İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamaları ile devam etti. İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mustafa Ötken’in de katıldığı basın toplantısında konuşan Yurdunuseven, uzun yıllar partide AKİM sorumlusu olarak çalışan ve beyin kanaması geçiren Emrullah Turhan’a acil şifalar diledi. Yurdunuseven, “Geçtiğimiz hafta yurt dışında olduğumuz için toplantılara katılamadık. Ama toplantılarımızı düzenli bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. Biz her zaman söylüyoruz. Partimiz kuralları olan ve yapacağı çalışmaları önceden planlayan bir partidir” dedi.
 
DANIŞMA MECLİS TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK
Parti çalışmalarının yanı sıra gündeme dair açıklamalarda da bulunan İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, açıklamasına şöyle devam etti; “Geçen hafta olmamamıza rağmen 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyoruz. Biliyorsunuz Pazar günü 73. Genişletilmiş İl Danışma Meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, Milletvekillerimiz Av. Ali Özkaya ve Hatice Özkal ile teşkilat mensuplarımızın katılımıyla danışma meclisimizi gerçekleştirdik. Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın vefa örneği gösterdiği Mehmet Sami Hancıoğlu Masal parkını gerçekleştirdik. Akabinde Sayın Bakanımızın başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldık. Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı genel müdürlükler ilimize yaptığı ve yapacakları projelerle ilgili bilgiler verdi.”
 
ŞEHRİMİZİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK
Motogross şampiyonasının şehrin tanıtımına katkı sağladığını ifade eden İl Başkanı Yurdunuseven, “Ayrıca ilimizde sevindirici gelişmelerde oluyor. Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban, vaatlerini tek tek gerçekleştiriyor. En sonda Motogross şampiyonası ilimizde tertip edildi. İlimizin tanıtımı acısından da büyük bir önem arz ediyor. Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarını kutluyorum. 21 gün gibi kısa sürede 160 dönüm arazi üzerine pisti inşa ettiler. Önümüzdeki Avrupa ve Dünya motogross şampiyonalarını da Afyonkarahisar’da tertip etmek içinde gerekli girişimleri yapacağız. Motogross yarışı ödül töreninden sonra şehrimizin tek profesyonel futbol takımı olan Afjet Afyonspor’a destek olma için bakanımız ve milletvekillerimizle birlikte Maltepespor maçını izlemek için katıldık” dedi.
 
KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞIYIZ
Kadına yönelik şiddete karşı olduklarını söyleyen İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele günü dolayısıyla İl Kadın Kolları Başkanımız Av. Ferda Ertürk, günün anlam ve önemini anlatan bir basın açıklaması yaptı. Ardından da Yardımcı Doçent Dr. Ayşe Koyun tarafından ‘Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi ve Sosyolojik Sonuçlar’ konusunda bir konferans verildi. Biz hem dini hem de parti görüşü olarak kadının önemini bilen bir partiyiz. Kadına şiddete karşı mücadele ettik ve etmeye de devam edeceğiz.”
 
DÜNYA SİYASETİNE YÖN VERMEYE ÇALIŞIYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Birliğine yönelik gösterdiği tepkilere destek verdiklerini söyleyen Yurdunuseven, dünya siyasetine yön vermeye çalışan bir lidere sahip olmanın da mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yurdunuseven, “One Minute ile başlayan dünya 5’ten büyüktür diyen ve 59 yıl boyunca bizleri oyalayan Avrupa Birliğine tavrını net olarak koyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir Cumhurbaşkanına sahip olduğumuz için Allah’a ne kadar hamd etsek azdır diyorum. Sizin bildiğiniz gibi 59 yıldır ve son 15 yıldır özellikle hükümetlerimiz döneminde çok ciddi manada uyum yasaları çıkartıldı. Buna rağmen Avrupa Birliği bizi her zaman oyaladı ve öteledi. Bunun karşılığında Sayın Cumhurbaşkanımızın dünya siyasetini nasıl okuduğunu ve yön verdiğini burada gördük. Sayın Cumhurbaşkanımız AB’ye karşı tavrını koydu. ‘Şangay 5’lisini öne çıkarırız’ dedi. Şangay 5’lisinden de olumlu tepkiler geldi. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın dünya siyasetini ne denli yönlendirmesini de ortaya koymuş oldu” diye konuştu.
 
FİLE EDEBİYATI YAPANLAR 15 YIL ÖNCESİNE BAKSINLAR
AK Parti hükümetlerinin son 15 yılda yaptığı yatırım ve hizmetleri eleştirenlere tepkisini yapılan icraatlarla cevap veren Yurdunuseven, boşu boşuna file edebiyatı yapılmaması gerektiğini söyledi. Yurdunuseven, şöyle konuştu; “Ben kimsenin file edebiyatı yapmasını tasvip etmiyorum ve kesinlikle uygunda görmüyorum. Bu file edebiyatı yapanların öncelikle tüp, benzin, ilaç ve 2002 yılı öncesi tek yönlü yollardaki araç kuyruklarını hatırlamasını istiyorum. Kendilerinin hükümetleri döneminde neler yaşandığını halkımız çok iyi biliyor. Elhamdülillah son 15 yıldır iktidarlarımız ve hükümetlerimiz döneminde bunların hepsini temizledik ve hiç biri görülmüyor. Ülkemizde her şey bol ve bereketli. Halkımızda alış verişini yapıyor. Kimse kalkıp da bize file edebiyatı yapmasın. Halkımız çalışmalarımızı takdir ediyor.”
 
BELEDİYE BAŞKANLARI İSTİŞAREDE BULUNACAK
Büyükşehir Belediye Başkanları ile ilçe belediye başkanlarının Afyonkarahisar’da istişare toplantısı yapacağını duyuran İl Başkanı Yurdunuseven, “Hafta sonu 35 Büyükşehir Belediye Başkanlarının katılacağı ‘Belediye Başkanları İstişare Toplantısı’ ilimizde geçekleştirilecek. Buradaki amaçta partimizin genel kurallarından bir tanesi olan istişaredir. Parti olarak istişareye her zaman önem veriyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları bir araya gelerek istişarelerde bulunacaklar. Yaptıkları ve yapacakları güzel faaliyetleri bir birleri ile belediye başkanlarımız paylaşacaklar” dedi.  
 
EKONOMİK OLARAK GÜÇSÜZ BIRAKMAYA ÇALIŞIYORLAR
“Doların yükselmesinden dolayı dünya üzerinde oynanan oyuna dikkat çekmek istiyorum” diyerek Afyonkarahisar halkını ‘Dövizini bozdur, oyunu boz’ kampanyasına destek vermeye davet eden Yurdunuseven, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. Yurdunuseven, şöyle devam etti; “Biliyorsunuz ki 28 Şubat’tan sonra başlayan 40 yıl önce planlanan bir oyun gezi ile başlamış. 17-25 Aralık’ta darbe girişiminde bulundular. En sonda 15 Temmuz gecesi bu milleti ve devleti parçalamak amacıyla bir darbe girişiminde bulundular. Bunun yapmalarındaki amaç. Türkiye Cumhuriyeti devleti Osmanlı’dan başlayarak hep lider ve önder olmuştur. 1940’dan ve 1980’den sonra maalesef bizi IMF’ye bağımlı hale getirdiler. Bizleri sömürdüler ve bir yerlerden emir alan haline getirdiler. Türkiye Cumhuriyet’i Devleti bir lider ülke konumuna geldi. Bunu çekemeyenler gezi ile 17-25 Aralık ve 15 Temmuz ile önünü kapatmaya çalıştılar. Amaçları Türkiye’yi siyasi ve ekonomik olarak güçsüz bırakmaktı. Ama hamdolsun yaptıkları oyunun içinde boğuldular. Şuan ise ekonomik oyun içerisindeler. Döviz üzerinden oynanmaya çalışılıyor. Biz Afyonkarahisar halkına özellikle şöyle bir kampanya düzenlemeyi düşündük; ‘Dövizini bozdur oyunu boz.’ Halkın cebindeki az miktardaki dövizlerden ne olur diye düşünebilirsiniz. Ama birler bin olur, on binler yüzbinler olur, yüzbinlerde milyonlar olur. Halkımızda bunu ciddiye alırda dövizini bozdurursa en azından ülke ekonomisine ve devletine ne kadar katkısı olduğunu görecektir. Bu bir ekonomik oyundur.” İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasına gazetecilerin sorularını yanıtlayarak devam etti.  
 
Editör: Haber Merkezi