Dinarlıysan Evladına Sahip Çık

Geçen seçimde Ali Özkaya 4.sıradan aday olmuştu. AK Partinin o seçimde Dinar’daki oy oranı yüzde 44 olmuştu. Afyonun diğer ilçeleri yüzde 60 ın üstünde AK partiye oy vermişti. Yani Dinarlılar da AK Parti’den milletvekili adayı olan kendi evlatlarına yüzde 60 oy verebilseydiler dört yıl önce seçilecekti. Ama olmadı. Evladına sahip çıkamadı. Küçük çıkarlar, hasetlik, yalan, iftira ve dedikodu buna engel olmuştu. Gerçekten Dinar ilk defa kendi bölgesinden milletvekili çıkarmaya çok yaklaşmıştı. Ama çıkaramadı. Dinar kendi evladına sahip çıkamadı. Peki, kim kaybetti. Hizmet ve yatırım bekleyen halkımız kaybetti. Peki, Dinarda kim kazandı? Daha Dinar’dan dışarı kafasını çıkaramamış dünyadan bi haber ancak her şeyi bildiğini sanan ve sürekli kazan kaynatan dinozorlar!

O günlerde bazı köşe yazarları ve kasaba politikacıları. Milletin önüne şöyle bir kıtır attılar: ’’Vallahi AK Parti Ali Özkaya’yı seçilecek yerden listeye koysaydı oyumuzu verirdik ‘’dediler. Bir kısmımızda bu kıtırı yuttu. Oylarını başka yerlere verdiler. Diğer partilerden vekil seçtiler. Bu vekiller 4 yıl yanınıza geldi mi? Bir sorununuzu çözdü mü? Ne işe yaradılar? Kocaman bir hiç. Ama Ali Özkaya bu 4 yıl içinde Dinar için çalıştı. Birçok yatırımın yapılmasında ön ayak oldu. Bazılarınız yine sıkışınca araya başka birilerini devreye sokarak problemini çözdürmeye çalıştı. Bazılarımızın problemini çözdü. Bazılarınızın ise çözemedi.  Problemi çözülemeyenler hemen aleyhte propaganda yaptı. Benim işimi yapmadı, ilgilenmedi, adam yerine koymadı vs.’’ Kardeşim olacak iş var, olmayacak iş var benimki de olmamış ‘’demedi. Neden? Oy vermemesine rağmen ondan beklentisi büyüktü. Oy verdiği adamdan hiç bir beklentisi yoktu.

Şimdi gelelim günümüze… 7 Haziranda seçim var. Duyuyorum ki bazı Kasaba politikacıları seçilecek sıralamada olan Ali Özkaya’yla ile ilgili yine ipe sapa gelmez ifadelerle halkın aklını bükmek için kıtır atıyorlar. Yok, şöyle iş yapmıyormuş, yok kimseyle ilgilenmiyormuş, iş yapma gücü yokmuş vs. diyerek münafıklık yapıyorlar.  Bak Dinarlı kardeşim, geçen seçimde seçilecek yerde değil diye bahaneyi yuttun. Lütfen bu propagandalara kanma! Evladına sahip çık. Dinar ovası, Donbay ovası, Çöl ovası, Dazkırı ovasında yaşayan çiftçi kardeşlerimiz, Dinarın içindeki Esnaf arkadaşım; Dinar Dinar olalı böyle bir fırsat daha eline geçirmemiştir. Lütfen hasetlik yapıp Ali Özkaya’yı karalayanların oyununa gelme. Evladına sahip çık! Önemli olan şahsi çıkarlarımız değildir. Önemli olan Dinar’ın, Dazkırı’nın, Evciler ’in vs. çıkarı… Bütün bunları kafasında ideolojik saplantısı olmayanlara anlatıyorum. İdeolojik saplantısı olanlar zaten hasta! Onlara hiçbir doktor çare olamaz. Bütün bunları hizmet bekleyen, yatırım isteyen, iş bekleyen, esnaf rahat nefes alsın isteyen vs. insanlara anlatıyorum. Lütfen oyuna gelme! Her şeyi bir tarafa at. Bu vekil adayımız bizim topraklarımızdan çıkmış. Evladına sahip çık. Git onun yanında yer al. 7 Haziranda oyunu da ona ver.

Şeref AKTAŞ

Editör: Haber Merkezi