DİNAR’DA MİLLETVEKİLİ ADAYI ALİ ÖZKAYA RÜZGARI

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Av. Ali Özkaya için Dinar ilçesinde birlik ve beraberlik toplantısı düzenlendi. Özkaya için bir araya gelen Dinar halkı, “Seninleyiz Ali Özkaya” sloganları attı. Toplantı da konuşan Milletvekili adayı Özkaya, “Sizlerle birlikte olmak beni mutlu etti. Gerçekten güzel bir gece hazırlanmış Allah hepinizden razı olsun” dedi.

 

Dinar ilçesinde kendisi için düzenlenen “Birlik ve beraberlik” gecesine katılan AK Parti Milletvekili adayı Av. Ali Özkaya, hemşerileriyle kucaklaştı. Dinar ilçesinde özel bir düğün salonunda büyük bir coşkuyla karşılanan Özkaya’ya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Milletvekili adayı Av. Ali Özkaya için yazdığı şarkıyı seslendiren Dinarlı sanatçı Ozan Güven, salondaki katılımcıları coşturdu. Büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren Özkaya, gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 25 Yıllık milletvekilsizliğine bu dönem son vererek Dinar ve bölgesi için gece gündüz çalışacağının sözünü veren Av. Ali Özkaya,Ankara’ya elinin çok güçlü olarak gitmesi gerektiğini, çünkü Ankara’da Milletvekilinin bölgesindeki oy oranına bakıldığını söyledi. Çok daha güçlü ve söz sahibi olmak adına Dinar ve bölgesinin AK Parti’ye sahip çıkması gerektiğini kaydeden Özkaya, Dinar’a yeni dönemde yapılacak olan yatırımları sıraladı.

 

5 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLANACAK

Dinar’da bulunan ve rezervi 950 Milyon Ton olan kömür ile ilgili konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Av. Ali Özkaya, “Üç dönemdir aday olarak milletin huzuruna çıkıyorum. Bu üç dönemde de vatandaşlarımız bana, oğluma, kızıma iş bulmamı, ısrarla ifade ediyorlar. Bölgemizdeki insanlar iş konusunda ciddi manada sıkıntıda. O zaman bize düşen toplam bir kalkınma yapmak. Biz bir kişiye, iki kişiye, on kişiye ya da yüz kişiye iş bulabiliriz. Ama bu bölgede 50 bin kişi yaşıyor. Çevremizdeki ilçelerle birlikte 80 bin vatandaşımız var. Onun için bu kadar büyük nüfusa çok büyük yatırımlar yapmamız lazım. Bölgemizde Allah’ın vermiş olduğu çok büyük bir nimet, kömür bulundu. Bu öyle büyük bir enerji kaynağı ki, kömür madenini faaliyete geçirdiğimizde ve dombay ovasına termik santral kurmaya başladığımızda 5 bin kişiye işimkanı sunulmuş olacak. Bu işlerde çevre il ve ilçelerimizden de çalışmak için insanlarımız gelecek. Bu santrali kurduğumuzda bölgedeki sanayi tesisleri de hızlı birşekilde artması mümkün hale gelecek” dedi.

 

DİNAR’A TOKİ EVLERİ YAPILACAK

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Av. Ali Özkaya halka açık gerçekleştirdiği toplantıda Dinar’a TOKi evlerinden yapılacağını, termik santralin kurulması halinde konut açığının oluşacağını söyledi. Termik santral yatırım kararının ardından TOKİ evlerinin de yapılması gerektiğini belirten Özkaya şöyle konuştu; “TOKİ’den etap etap Dinar’a ev yapması için başvuruda bulunacağız. 2+1 ve 3+1 olmak üzere 2 bin adet konuta kadar yapılabilir.Dinar’da eğitime dair bütün sorunları çözeceğiz. Mevcut Anadolu lisesinin yanındaki eski ceza evini yıkıp 300 kişilik yurt yapacağız. Yurdu Anadolu Lisesine vereceğiz ve diğer Anadolu Lisesini de buraya getireceğiz, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesinin de binası Fen Lisesine kalacak. Yani İki okul birleştirilmiş olacak. İmam Hatip lisemize ise lise binası, yatılı yurduyla birlikte yapacağız. Ana okul olarak ise Konyalı Camimizin oraya bir tanesinin yapımıdevamediyor. Bir tane daha anaokulu TOKİ bölgesine yapılacak.”

 

4 YILLIK YÜKSEK OKUL KAZANDIRACAĞIZ

AK Parti Milletvekili Adayı Av.Ali Özkaya ilerleyen dönemde 4yıllık bir Yüksek Okulu Dinar’a kazandıracaklarını, böylelikle öğrenci sayısını da artırmış olacaklarını belirtti. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör’ü ile konuyla alakalı sürekli görüştüğünü de kaydeden Özkaya, “Mevcut Yüksek Okulumuzun eski sosyal tesis binasını yıktık. Yerine 250 kişilik konferans salonu, kafeteryası ve hocalarımız için özel odalar yapılacak. Eylül 2015 itibariyle de yeni binamız bitmiş olacak. Amacımız ilçeye dört yıllık bir yüksekokul kazandırmak. Bölgemizde ceza evi olduğu için İnfaz Koruma memurlarına yönelik iki yıllık, Müdür olacak olanlara ise 4 yıllık bir yüksekokul yapalım düşüncesindeyiz. Çünkü burada ağır ceza merkezi, uygulama merkezi var. Yüksekokulu da kurduğumuzda asgari bin bin beş yüz öğrenci Dinar’a gelmişolacak. Bu çocuklarında çoğu mezun olunca devlet kapsısında iş bulacak. Yeni dönemde ise Sivil Havacılık ve Kabin Memurluğu bölümü okulumuzda açılacak. Çünkü dünyanın her yerinde hava taşımacılığı ciddi oranda arttı. Kabin memurluğuyla ilgilimüracaat yapıldı. Önümüzdeki yıl bölüm açılmış olacak” diye konuştu.

 

SULAMA SORUNLARININ HEPSİ ÇÖZÜLECEK

Dinar ve Dinar’ın bütün ovalarında sulama sorunlarının çözüleceğini ve tarım, hayvancılığın gelişeceğini söyleyen Ali Özkaya, Dombay Ovası Sulama Sisteminin ihalesinin yapılarak çiftçilerin sulamasorunlarından kurtulacağını belirtti. Tarım ve hayvancılığın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Özkaya şunları söyledi; “Sulama sistemlerini takip edip önümüzdeki dönemlerde hepsini yaptıracağız. Dombay ovasındaki sulamayla ilgili ilk etabın ihalesi yapılmak üzere. 33 bin dekar arazi bu sayede rahatça sulanacak. Yani önümüzdeki sekiz yılın içinde ilçenin her yerinde ve köylerde sulanmadık arazikalmayacak.” Bütün vatandaşların Afyonkarahisar’da yapılan Akarçay Projesi gibi bir projenin Büyük Menderes Nehrine uygulanmasını istediklerini ifade eden Özkaya, Devlet Su İşlerine bu nehri en güzel şekilde yaptıracaklarını, yürüyüş yolları, bisiklet yolu ve yeşillik alanlarıyla vatandaşların istediği gibi bir proje olacağını söyledi. Milletvekili adayı Özkaya için düzenlenen geceye AK Parti Dinar ilçe Başkanı Burhanettin Yüksel ve yönetimi, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri, belde belediye başkanları, belde başkanları, mahalle ve köy temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Editör: Haber Merkezi