DİLENCİLER İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU
      
DİLENCİNİN ÜZERİNDEN ÇIKAN PARA ŞAŞKINLIK YARATTI
                Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların duygularını istismar ederek, haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik özel bir ekip kurdu.
 
                Dilencilere yönelik mücadelede sınırlarını zorlayan Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, rutin olarak yaptığı denetimleri sürekli hale getirmek adına, bir zabıta amiri ile birlikte 4 zabıta personelinden oluşan özel bir ekip kurdu. 
 
                Gün boyu devriye gezecek olan bu özel ekip, hiçbir emek ve menfaat mukabili olmaksızın, başkalarından para veya yardım isteyen, çalışma gücüne sahip olduğu halde iş yapmaktan kaçınıp, insanların merhamet duygularını istismar eden dilencilerle mücadele edecek. Özellikle camii önleri ve şehrin işlek caddelerini, ticari bir durak haline getiren dilencilerin önüne geçmeyi hedefleyen ekip, vatandaşların dilencilerle ilgili şikayetlerini de anında değerlendirecek.
 
                "MÜCADELEDE EN BÜYÜK GÜÇ VATANDAŞ"
 
                Zabıta Dilenci Ekibinin bugün yaptığı ilk denetimde, çarşı merkezinde yine çok sayıda dilenci suçüstü yakalandı. Zabıta Karakolu'na götürülen dilenciler hakkında Kabahatler Kanunu'nun 33. maddesi gereğince yasal işlem uygulandı. Ayrıca üzerlerindeki paralara da el konuldu. Yabancı uyruklu bir dilencinin üzerinden çıkan 375 lira şaşkınlık yarattı. Dilencilerle mücadelede en büyük gücün vatandaş olduğunu belirten Zabıta ekipleri, dilencilerin kazanç sağladıkça bu işi sürdürmeye devam ettiklerini, hatta yıllar içerisinde sayılarının arttığını söyledi. Bu nedenle vatandaşlardan dilencilere kesinlikle para vermemelerini isteyen ekipler, ancak bu şekilde dilencilerle çok daha etkin bir şekilde mücadele edebileceklerini ifade etti.
 
Editör: Haber Merkezi