DEVŞİRME SİYASETÇİ..


Sandıklı MHP ilçe yönetiminde idi..
İlçe yönetimi onun sayesinde 2-3 parçaya bölündü..
Hangi parçayla hareket edeceğini kestiremedi, bu arada Ak Parti’ye göz kırptı..
Ak Partililerde bulunmaz Bursa kumaşı sanarak, muhteremi partiye ve yönetime aldı..
Ne olmuş oldu, bu aziz?  Devşirme Ak Partili…
Sandıklı gibi siyaset kazanının devamlı kaynatıldığı ilçelerdendir.. Biri siyaset yapacaksa eğer, açık yazayım ki, anlamayan kalmasın;
Parti ilçe yönetim kurulu üyesi veya belediye meclis üyesi ise, kesinlikle belediye ile iş ilişkisinde olmamalı..
Aksi durum, hem kendini, hem partiyi, hem de başkanı yıpratır..
Sorduk ağalara; “kesinlikle belediye ile iş yapmıyoruz, kimliğimizi kullanarak vakıfların tadilat ihalesine kaymakamlık ihalelerine girmiyoruz.”dediler..
Peki.. Belediye ile ilgili işleri yapıp ta,  Afyon’dan fatura kestirenler kim?..
Tek tek yazarız…
İmarda iş takip eden muhtaroğlu mu?
Diğer taraftan;
Vatandaşın arsası var.. Kat karşılığı verecek.. Normal olarak 8 daire çıkıyor, müteahhit arsa sahibine 3 daire teklif ediyor. Öte yandan inşaatçı muhterem, duyuyor işi.. Arsa sahibine teklif ediyor: “ben 10 daire çıkartır 4 daire veririm..”
Olaylar tam böyle olmamakla birlikte buna yakın!..
Ağalar; işinizi rayınıza soktunuz da, şimdi sıra Ak Parti’nin 2-3  parçaya bölünmesine mi geldi?
İlerde iki elinizin arasına başınızı alıp düşüneceğinize, şimdiden aklınızı başınıza alın!
Altından kalkamayacağınız işlere soyunmayın..
Vatandaşın ağzı var, konuşuyor.. Bizim de bayramlık ağzımızı açtırmayın!…
******* 
Siyaset vefa işidir.. Vefasız siyasetçinin, siyasi ömrü kısadır..
Partiye girdiğinde elinden tutanlara, seni bi yerlere taşıyanlara vefa göstermez arkadan hançerlemeye kalkan her kim olursa çok kısa sürede siyasi mevta olur!
Onların gerçek yüzünü göstermek, basının görevidir..

YUSUF HOCA’NIN BİLİNMEYENLERİ!..

Dün, Sandıklı Meslek Yüksek Okulunu uzaktan kumanda ile idare eden müdürü Doç.Dr.Yusuf Karaca ile ilgili, bilemediğimiz konuları açığa çıkartan birçok e-posta geldi.  Kamuoyunun aydınlanması için bunlardan birini yayınlıyoruz:
“Yusuf hoca “personel alımlarına dahlim yoktur” demiş size..
“Ancak sosyal bilimler alanında özellikle de iktisat, işletme ve benzeri bölümlerin personel alımlarında ister herhangi bir yüksekokul olsun isterse de turizm, iibf fakülteleri olsun söz sahibi olan üç kişi vardır ve onların bilgisi ve onayı olmadan buralara ne kadro açılır, nede açılan kadrolara personel alınır. Şuayip Özdemir, Yusuf Karaca ve Tuğrul Kandemir. Tuğrul Hoca çok fazla aktif olmasa da özellikle Şuayip hoca en yetkili kişidir. Kaldı ki son 4-5 yıldır meslek yüksekokullarına hangi bölümler açılacak, bu bölümlere ne zaman ve kaçar kadro açılacak, ilan çıkacak bunlar senatoda görüşülmeden önce Şuayip Özdemir hocanın başında olduğu bir resmi komisyon tarafından incelenerek karara bağlanır yani onların ön onayından geçer.
Bu komisyonlardaki başkan ve üyeler de muhtemelen rastgele seçilmiş kişiler olamaz. Gelelim Yusuf hocanın personel alımına;
Bugün Bolvadin’deki 4 yıllık yüksekokul, Yusuf hocanın hala müdürü olduğu Sandıklı MYO ve daha önce müdürü olduğu Şuhut MYO Yusuf hocanın tanımadığı ama ne hikmetse bir şekilde daha önce yolları kesiştiği hocalarla doludur. Bolvadin deki alımlarda özellikle yakın arkadaşı ve ticari ortağı olan Tuğrul Kandemir hocanın da etkisi büyüktür. Ortaktan kastı bir alt paragrafta açıklayacağım. Şuhut’ta daha önce görev yapan müdür yardımcısı şu an Bolvadin’e atanan Yrd.Doç.Dr.Ahmet Uyar ve halen Şuhut’ta görev yapan eşi Öğr.Grv.Kübra Kılıçaslan Uyar (yeni müdür yardımcısı) Yusuf hocanın tez danışmanlığını yaptığı kişilerdir ve Yusuf hoca tarafından alınmışlardır. Okuldaki diğer müdür yardımcısı öğr.Grv.Mehmet Akif Ağtaş okulda göreve başladığı ilk andan itibaren B...'da dersler veren, ki halen ders vermeye devam eden bir hocadır. Bu hoca Yusuf hoca vasıtasıyla Şuayip hocanın başkanlığını yaptığı iibf işletme bölümünde ve Sandıklı meslek yüksek okulunda da dersler vermektedir. Hatta sosyal medya hesabından bakıldığında eşinin de B...'da çalışmakta olduğu görülmektedir. Sandıklı MYO'da görev yapan Volkan hoca uzun süreler B...’da İngilizce hocalığı yaptıktan sonra yüksekokula atanmıştır. Volkan hocadan kurs alanlar bunu gayet iyi bilirler..
Yusuf hocanın sahip olduğu tek işletme B... değildir. British Culture Dil Okulu ve AÇI-BLC Etüd Merkezi de Yusuf hocanındır. BLC etüd merkezi ile ilgili il dışında bile birçok toplantıya katılıp, seminerler verdiği bizzat kendisi tarafından söylenmektedir. Bu eğitim kurumlarına çok yakın arkadaşı Doç.Dr.Tuğrul Kandemir'in de ortak olduğu herkesçe bilinir. Tuğrul hocanın sosyal medya hesabı AÇI etüd merkezine gidip oks sınavından yüksek puan alan öğrencilerin sınav sonuç belgeleri paylaşımlarıyla doludur zaten, bakarsanız rahatlıkla görürsünüz. İlgili makamlara verilmek üzere bizlerde ekran fotoğrafları var zaten. Siz de alabilirsiniz. Görebilirsiniz. Yine Bolvadin’e son bir yıl (belki de azıcık geçmiş olabilir) içinde alınan bir akademik personelin de Yusuf hocaların iş yaptığı/yaptırdığı bir personel olduğu söylentisi vardı. Yani çalıştırdıkları ya da kendi adamı olan kişilerin alımı sadece sandıklı ile sınırlı değil. ancak bu son kişi hakkında etraflı bilgiye sahip değilim. fakat bilginin kaynağı bana göre oldukça muteber. Fetöcü olarak bilinen ve şu anda kapatılan belediye çarşısının en üst katındaki dersane ve dil okulu kayıtları kontrol edilirse, özellikle bu dil okulunun eski öğrencileri (akademik personel olan) kontrol edilirse bazı şeyler ve kişiler daha iyi anlaşılacaktır. Maklube ziyafetlerine katılım, alına dil puanları falan...” diye devam ediyor.
Yorum sizin..