DEVLET YİNE BABALIĞINI YAPTI
 
ByLock kullandıkları tespit edilen FETÖ üyesi 9 kadın şüpheli gözaltına alınmışlardı. Bu kadın şüpheler için Savcılık tutuklama yerine adli kontrol talebinde bulundu. Hakim’de bu talep yönünde karar verdi. Peki Savcılar ve Hakimler neden böyle davranmışlardı?
Suçluların hakettikleri cezalara çarptırılmasından yana olan Devletimizin Adalet görevlileri, bu şüphelilerin aileleri ve çocuklarının ise mağdur olmamaları için devletimizin şefkatini onlardan esirgemediklerini bir kez daha gösterdiler...
 
 
35 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı ve Afyonkarahisar Emniyetince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Afyonkarahisar yapılanmasına yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Geçen hafta içerisinde örgüt mensubu oldukları iddiasıyla gözaltına alınanların bir kısmı Adliye’ye sevk edilmişlerdi. Diğer şüphelilerin ise sorgulamalarının tamamlanmak üzere olduğu ve Adliye’ye sevk edilecekleri öğrenildi.
9 KADIN ŞÜPHELİYE ADLİ KONTROL
Geçen hafta gözaltına alınanlardan 15 kadın şüpheliden 9’u hafta içerisinde sorgulamaları tamamlanarak Adliye’ye sevk edilmişlerdi. Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk tarafından Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 9 kadın şüpheli için adli kontrol talep edilmiş ve Mahkeme bu şüpheliler için adli kontrol kararı vermişti. Cumhuriyet Savcılığının bu 9 şüpheli kadın için tutuklama yerine adli kontrol talebi istemesinin nedeni de öğrenildi.
9 KADIN ŞÜPHELİ DE BYLOCK ÇIKTI
ByLock kullanıcısı da oldukları da belirlenmiş olmasına rağmen Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan, 9 şüpheli kadının eşlerinin FETÖ/PDY Afyonkarahisar yapılanması üyeleri olmalarından dolayı haklarında yapılan soruşturma nedeniyle halen tutuklu oldukları öğrenildi. Bu kadın şüphelilerin çocuklarının da olması nedeniyle tutuklanmaları halinde hem eşlerinin hem de kendilerinin cezaevinde olmalarından dolayı çocuklarının mağdur olacakları düşünülerek, tutuklama yerine adli kontrol uygulaması yapılması yönüne gidildiği öğrenildi. 
 
SAVCI VE HAKİMLERİN TUTUMU TAKDİRLE KARŞILANDI
Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray ve Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk ile birlikte Afyonkarahisar Adliyesindeki tüm Savcı ve Hakimlerin tüm yargılamalarda adil yargılamayı ön plana almalarının yanı sıra özellikle çocukların mağdur olmamasına özen gösterdiklerine dikkat çeken ilgililer, ‘Cumhuriyet Başsavcımız, Adalet Komisyonu Başkanımız, diğer tüm Hakim ve Savcılarımız şüphelilerin adil bir şekilde yargılanmalarına ve suçları sabit görülenlerin cezalandırılmasına önem verdikleri kadar, bu süreç içerisinde de bu şüphelilerin çocuklarının mağdur olmamaları içinde olağanüstü gayret göstermekteler. Bu düşünceli hareketleri her türlü takdiri haketmektedir’ dediler.

İşte Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyüklüğü...     
 
DEVLETİMİZ SON ANDA PİŞMAN
OLANLARI BİLE DÜŞÜNÜYOR...
--
ÖRGÜTÜN DEŞİFRE EDİLMESİNDE, İTİRAFTA VE ETKİN PİŞMANLIKTA BULUNANLARIN, KALABALIK OLMAYAN DURUŞMA SALONLARINDA ÖRGÜT BASKISI ALTINDA KALMADAN İFADE VEREBİLMELERİ, YARGILAMANIN ETKİN VE ADİL YAPILABİLMESİ İÇİN AFYONKARAHİSAR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI İDDİANAMELERİ ÜÇERLİ BEŞERLİ GRUPLAR HALİNDE DÜZENLİYOR
--
//
//
 
 
Paralel Devlet Kurma Çabaları ve Afyonkarahisar’daki FETÖ/PDY Dernekleri
FETÖ/PDY, yurt İçinde ve yurt dışında çok miktarda vakıf, dernek, özel okul, şirket, dershane, öğrenci yurdu, yayın organı, gazete, TV istasyonu, faizsiz finans kurumu, sigorta şirketi ve radyo istasyonunu denetim altında bulundurarak; amacına uygun planlı, programlı ve gizli olarak faaliyetlerini yürütmüştür.
Paralel yapı olarak bilinen örgüte ‘FETÖ’ bağlantılı dernekler olarak aşağıdaki dernekler çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgilerde yer almaktadır.
1. Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği
2. Afyonkarahisar İffet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
3. Afyonkarahisar Kamu Çalışanları Derneği
4. Afyonkarahisar Karye Kalkındırma Derneği
5. Afyonkarahisar Mahir Çalışanlar Derneği
6. Afyonkarahisar Teknik Elemanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
7. Afyonkarahisar Ümit Gönüllü Eğitimciler Derneği
8. Afyonkarahisar Vizyon Gençlik Derneği
9. Afyonkarahisar Bahar Dayanışma Diyalog Derneği
10. Afyonkarahisar Çağlayan Eğitimciler Derneği
11. Afyonkarahisar Din Görevlileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
12. Afyonkarahisar Güven Eğitimciler Derneği
13. Dinar İlçesine Bağlı Köylere Yardım Götürme Derneği
14. Dinar Sanayici ve İş Adamları Derneği
15. Dazkırı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği
16. Şuhut Köylere Yardım Götürme Derneği
17. İscehisar Gönüllü Eğitimciler Derneği
18. İscehisar Mermerciler ve İş Adamları Derneği
19. Çay Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği
20. Çay Sevgi Sosyal Yardımlaşma Derneği
 
 
//
//
Cumhuriyet Başsavcılığınca Yürütülen Soruşturmalarda İsmi Geçen Şahısların bir kısmının ve Eşlerinin FETÖ/PDY’ye Yakınlığı İle Bilinen Derneklerle İlişkileri İncelendiğinde;
  • Mehmet ÇARKGİL isimli şahsın eşi olan Canan ÇARKGİL isimli şahsın FETÖ/PDY ye yakınlığı ile bilinen derneklerden Bahar Dayanışma Diyalog Derneğinin Yönetim Kurulu üyesi olduğu
  •  Muhittin ÖZSU isimli şahsın Eşi olan Emine ÖZSU isimli şahsın FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden Bahar Dayanışma Diyalog Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu
  • Ramazan ÖZÇELİK isimli şahsın eşi olan Zühal ÖZÇELİK isimli şahsın FETÖ/PDY ye yakınlığı ile bilinen derneklerden Bahar Dayanışma Diyalog Derneğinin Yönetim Kurulu üyesi olduğu
  •  Niyazi DİLER isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD isimli derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı tespit edilmiştir.
  • Niyazi DİLER isimli şahsın FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Şubesi de Derneğin Üyeliğini yaptığı tespit edilmiştir.
  •  Celalettin SONER FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Şubesi de Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı tespit edilmiştir.
  •  Murat ALTINTUĞ isimli şahsın FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Üyesi şahıslardan olduğu tespit edilmiştir.
  •  Mustafa KARADANA isimli şahısın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden Kocatepe Sinerji Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğini yaptığı tespit edilmiştir.
  • Mustafa KARADANA isimli şahısın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Yönetim Kurulu Asil Üyeliği yaptığı tespit edilmiştir.
  •  Ali ACAR isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Yönetim Kurulu Asil Üyeliği tespit edilmiştir.
  •  Nejat UĞUR isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Denetim Kurulu Asil Üyeliği tespit edilmiştir.
  •  FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden Afyon Sağlıkçılar Derneği Denetim Kurulu Yedek Üyeliğini yapan şahıslardan Nejat UĞUR un eşi Sabiha UĞUR isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir.
  • Osman UYSAL isimli şahsın İlimizde faaliyet gösteren FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden Afyon Sağlıkçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  • Ali Rıza KÜÇÜKİLHAN isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Denetim Kurulu üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  • Ali Rıza KÜÇÜKİLHAN isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden Zafer Koleji Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  • Yusuf ERBAŞ isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Yönetim Kurulu Asıl Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  •  Lütfullah TEZGİDEN isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Yönetim Kurulu Asıl Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  •  Bülent ŞAHİN isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Denetim Kurulu Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  • Mustafa ALDEMİR isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Denetim Kurulu Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  •  İsmail KOCAKAVUK isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  • Ahmet ACAR isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden Zafer Koleji Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  • Yalçın ARSLAN isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Denetim Kurulu Başkanı ve Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  • Semih YALÇINKAYA isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD isimli derneğin Yönetim Kurulu Asil Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  • Süleyman ULAŞ isimli şahsın FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden Zafer Koleji Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  • Süleyman ULAŞ isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Yönetim Kurulu Asil Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  •  Şahin UĞUR isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Yönetim Kurulu Asil Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  • Zeynep GENELİOĞLU isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Yönetim Kurulu Asil Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  • Süleyman BİRCAN isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  •  Ali İŞİSAĞ isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Asil Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  • Bektaş BULUT isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD İsimli Derneğin Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  •  Mashar KOCAASLAN isimli şahsın 2010 ile 2015 yılları arasında FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden HÜRSİAD isimli derneğin Yönetim Kurulu üyesi olduğu tespit edilmiştir.
  •  Mashar KOCAASLAN isimli şahsın Eşi Olan Ayfer KOCAASLAN isimli şahsın FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen derneklerden Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Afyonkarahisar Şubesi Denetim Kurulu Asil Üyesi olduğu tespit edilmiştir.
 
//
//
//
 
ÇATI İDDİANAMEDE HANGİ ŞÜPHELİLER YER ALDILAR?
Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Afyonkarahisar yapılanmasına yönelik olarak hazırlanan çatı iddianame, örgütün içerisindeki tüm şüphelilerin hepsinin bir arada aynı iddianamede yer almaları yerine bazı şüphelilerin tek tek, ya da üçerli beşerli gruplar halinde yargılanmalarına yönelik hazırlandı.
 
ÇATI İDDİANAMEYE KONU ŞÜPHELİLER
Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında iddianame düzenlenirken, en temel insan haklarından olan adil yargılanma hakkının ihlal edilmemesi, davaların en az giderle, mümkün olan süratle ve isabetli bir şekilde sonuçlandırılması, örgütün deşifre edilmesinde itirafta ve etkin pişmanlıkta bulunanların, kalabalık olmayan duruşma salonlarında örgüt baskısı altında kalmadan ifade verebilmeleri, yargılamanın etkin ve adil yapılabilmesi için toplu iddianame düzenlenmemiştir.
Bunun yerine örgütün yapısal bütünlüğü korunarak şüphelilerin örgüt içindeki konumu, meslek grupları gözetilerek tek tek veya beşerli, onarlı gruplar halinde iddianame hazırlanma yoluna gidilmiştir.
Bu düşünce doğrultusunda, çatı iddianame;
 FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Yöneticisi konumunda bulunan Afyonkarahisar İl İmam Yardımcısı Osman UYSAL, Afyonkarahisar Büyük Bölge İmamları Yakup KOÇPINAR, İsmail BİÇER, Mehmet EREN, Sinan (Kod adlı) İlker DEMİR hakkında düzenlendi.
BAZI İMAMLAR BU İDDİANAMEYE DAHİL EDİLMEDİLER
Hakkında yakalama kararı bulunan, henüz yakalanamamış olan İl İmamı Muhammed (Kod adlı) Mehmet KAYA, Salih (Kod adlı) Selçuk BAKKALBAŞI, diğer İl İmam Yardımcısı Seyithan BİÇER, diğer Büyük Bölge İmamları Muammer ÇELİK, Murat (Kod adlı) Erkan KARADEMİR, Bülent (Kod adlı) Mehmet SAVAŞ, Levend (Kod adlı) Sefa ÖZTÜRK, Harun BAKAN ve örgütün muhasebe kayıtlarını tutan İlyas DEMİRCİ, davaların en az giderle, mümkün olan süratle ve isabetli bir şekilde sonuçlandırılması için bu iddianameye dâhil edilmediler.



 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi