Deneme Amaçlı Sıcak Hava Balon Uçuşları Yapıldı
İlimizdeki gerçekleştirilebilecek turizm aktivitelerinin çeşitliliğini arttırmak, eşsiz doğal güzellikteki peri bacaları ve Frig Anıtlarıyla bezeli Frig Vadisine dikkat çekmek için  yere bağlı sıcak hava balonu uçuşları Afyonkarahisar Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu Gökçen Havacılık işbirliğiyle 20.09.2016 tarihinde başarıyla gerçekleştirildi.
 
Deneme uçuşları İhsaniye Kaymakamı Hamit Bağlama, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özge Öztürk Demirayak, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, Döğer Belediye Başkanı Ahmet Ulu, Müze Müdürü Mevlüt Üyümez Arkeolog Ahmet İlaslı  ile Döğer ve İhsaniye’li vatandaşlarımızın katılımlarıyla İhsaniye İlçemizde Frig Vadisi sınırları içerisinde bulunan Aslankaya mevkiinde gerçekleştirildi. Gündoğumuyla birlikte gerçekleştirilen deneme uçuşlarında gerekli güvenlik önlemleri alınarak katılımcıların 4 kişilik balonla uçmaları sağlandı.
 
Aslankaya'daki uçuşun akabinde İhsaniye İlçe Merkezinde ve öğleden sonra Afyonkarahisar Atatürk stadyumunda yapılması planlanan uçuşlar hava koşullarının elverişli olmaması nedeniyle iptal edildi. İleriki günlerde uçuşa uygun hava şartları oluştuğu takdirde tekrar uçuş denemesi yapılacaktır.
Yere bağlı sıcak hava balon deneme uçuşlarının ardından yapılacak çalışmalarla sıcak hava balonları ile serbest uçuşların (balonun bir noktadan kalkıp başka bir noktaya inmesi) gerçekleşmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır.
 
Proje kapsamında Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen balon uçuşu sayesinde, ilimizin bilinirliği artırılacak, bölgemizin turizmine katkı sağlanacak ve insanlarımızın daha iyi vakit geçirebilecekleri etkinlikler düzenlenecektir. Böylelikle hem İlimizin turizm potansiyeli arttırılacak, hem termal turizmin, doğa ve macera turizmi ile entegrasyonu sağlanmış olacak, hem de Frig Vadisinin tanıtımına katkı sağlanmış olacaktır.
 
Editör: Haber Merkezi