DEMOKRAT PARTİ’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Görüyoruz ki siyasetin her kuvvetteki gizli ve aleni oyun kurucuları TBMM’ni gerginlikle iş göremez hale getirecek, ötekiler çatışmasını besleyecek bir seçim çalışmaları yoğunlaşması yürütmektedir.

Oysa Türkiye’nin ihtiyacı; geren, öteleyen, ötekileştiren, engelleyen Türkiye değil demokrasi yoğunlaşması ile öne çeken, birleştiren, engelleri kaldıran Demokrat Türkiye’dir.

Esnaf gezilerimizden, köy ve ev ziyaretlerimiz sırasındaki şikayetlerden anlıyoruz ki seçim barajını  aşamaz bir Demokrat Parti algısı ile adımız üzerinden kıran kırana oy avcılığı, oy devşirmeciliği yapılmaktadır.

Bilboardlardla kendilerini yetiştiren rahmetli Necmettin Erbakan ile siyasal asaletlerini ve geçmişlerini ifade etme gerçeği dururken Demokrat Parti geçmişinin rahmetli liderleri Adnan Menderes, Turgut Özal, Celal Bayar  ile  siyasal arenada ayakta kalmaya çalışanlar, gömlek değiştirme ve dar gömlek edebiyatları ile ülkeyi getirdikleri uçurumun derinliğini gizlemeye çalışmaktalardır.

Kendilerini sistemin banko partileri olarak gören iktidar partisi AKP ve ekürileri muhalefet CHP, MHP ve kutsal ittifak yavruları HDP ile  esnafımızın tabiri ile tepeleri üstüne dikileceklerini anlayınca vatandaşlarımızı el birliğiyle sürükledikleri yoksulluk batağından her seçimde nakarat hale gelen oy çalıcı rakamlarla teşvik, hibe, ikramiye ve ücret zamları ile  kurtaracaklarını ifade etmektedirler.

Bunların hepsi cambaza bak cambaza oyunlarıdır.  Oysa siyaset cambazlık değil, sorun çözme sanatıdır. Geçmişinden utananlar, kendilerine sürekli  başka başka gömlek arayanlar, siyasal ve asaletini başka güçlere iktidar ve küçük muhalefetler karşılığı ipotek edenler sorunları çözemezler, aksine sorunun bir parçası daha olurlar.

 ”3 Y” vaatleri ile (yokluk, yoksulluk, yasakları kaldırma) iktidara gelen AKP, milletimizin hızlı bir şekilde takdir ettiği ”4. Y” ile (Yok ol) sürecini yaşarken, yok ol selinden kütük kapma gayretindeki MHP ve CHP de  bizden başka partiye vereceğiniz oylar AKP’ye gider algıları ile Demokrat Parti’nin “Yeniden dirilişini” engellemeye çalışmakta, Genel Başkanımız Gültekin Uysal’ın tabirleri ile seçim sandığını Alaattin’in sihirli lambası, kendilerini Cin, seçmeni de  çantada keklik görmektedirler.

Demokrat Partisiz bir Meclisin iktidarı ve muhalefeti ile Türkiye’yi getirdiği durum ortadadır.

DP, Yeniden Diriliş Hareketi ile dün tek partili dönemi bitirdiği gibi bugün de “Tek adam partilerini” sandığa gömmek, yeniden huzur ve güven içinde kimsenin kimseyi ötekileştirmediği yaşanabilir bir Türkiye için 81 ilde, 85 seçim bölgesinde seçimlere girmektedir.

Adımız üzerinden algılar ve baraj korkuları yaratarak  kendi aralarındaki çöküşü, çözülmeyi, çürümeyi ve antidemokratik yapılanmaları  örtmeye çalışanlar bilsinler ki, Hazreti Mevlana’nın dediği gibi “Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük”.

Demokrat Parti ile alternatifsizlik bitti.

Çözümsüzlük bitti.

Çaresizlik bitti.

Milletimizi kandırmak bitti.

DP ile keklik olma dönemi bitmiştir.

7 Haziranda sandık başında kendilerini cin ilan eden siyasi anlayışlara ve tek adamlara çekilecek besmele ile Türkiye, siyaset baronlarından, cambazlarından ve cinlerinden kurtulacaktır. 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç noktası Afyonkarahisar’da atıldı.

63. hükümet de Afyonkarahisar’ın evladı Gültekin Uysal’ın başbakanlığında kurulacak.

DEMOKRAT PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Dinçay Doğar, Asuman Umut, Erdal Ünsoy

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi