Demirkırkan:"Çetinkaya'nın yaptığını Eroğlu yıkmasın"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Ankara-İzmir Otoyolu Projesi'nde tasarlanan güzergahın Afyonkarahisar'dan geçmeyeceğini söyledi. Demirkırkan, Cumhuriyet'in kurucu kadrosundaki Afyonhkarahisarlı Ali Çetinkaya'nın gayretleri ile kavşak noktası hâline gelen şehrin bu özelliğinin kaybedilmesine bir başka Afyonkarahisarlı Bakan Veysel Eroğlu'nun seyirci kalmaması gerektiğini belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Ankara-İzmir Otoyolu Projesi'nde Afyonkarahisar'ın görmezden gelindiğini söyledi. Demirkırkan, "Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu’nun geçtiğimiz hafta içinde yaptığı basın açıklamasından Ankara-İzmir Otoyolu çalışmalarının devam ettiği, otoyol güzergahında herhangi bir değişiklik yapılmadığını öğrendik. Uzun zamandan beri ilimiz gündeminde bulunana bu projedeki yol güzergahına şiddetle karşı olduğumuzu pekçok kez ifade ettik. Vatandaşlarımızla birlikte tepkimizi ortaya koyduk" dedi. 
VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN
Konuyla ilgili Bakanlar'ın kamuoyu önündeki açıklamalarını hatırlatan Demirkırkan, "Ne yazık ki ülkemizde siyasetçiler ağızlarından çıkan sözlerin arkasında duramıyor. 3 Mart 2008 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanımız ve hemşerimiz olan sayın Veysel Eroğlu bu konuda sorulan soruya 'Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım’a Afyon bütün yolların kesişme noktasıdır. Bütün yollar buradan geçer. Afyonkarahisar’dan geçmeyen bir otoyol otoyol değildir dedim. Bakan Yıldırım da bir yanlışlık olduğunu otoyolun Afyonkarahisar’dan geçeceğini söyledi' demedi mi? Dönemin Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım 'Afyon yolların kesiştiği bir yer, Afyon Anadolu’nun ağırlık merkezidir. Afyon’u hiçbir işte ihmal etmemiz mümkün değildir' demedi mi? O dönemde ÇED raporuna yaptığımız itirazlar sonrası ilimize gelen dönemin Ulaştırma Bakanı Sayın Lütfi Elvan 'Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın arzusunu ve isteğini  sormadan biz bu işleri yapmayız' demedi mi? Eğer biz ülkenin Başbakan’ının sözüne , ülkenin bakanlarının sözüne inanamazsak kime inanacağız. Bize göre siyasetçinin sözü geçersiz akçe değildir. Siyasetin ve siyasetçinin itibarını düşürmeyin. Verdiğiniz sözleri tutun" ifadelerini kullandı. 
DÜZELTİLMESİ İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ
Demirkırkan, açıklamasına şöyle devam etti:
"Afyonkarahisar tarih öncesi dönemlerden bu yana, İpek Yolu'ndan bu yana, Ulusal Kurtuluş Savaşı sonrası yapılan kalkınma hamlesinden, hemşehrimiz Ali Çetinkaya’nın Ulaştırma Bakanlığı’ndan bu yana doğu ile batının kuzey ile güneyin birleştiği, yolların kesiştiği nokta olmuştur. Bakalım Afyonlu bir Bakanın ilimiz için yaptığı bu büyük yatırımın yerle bir edilmesine bir başka Afyonlu Bakan seyirci kalacak mı? Sözünü tutacak mı?
Biz CHP Afyonkarahisar olarak İlimizden geçmeyen bu otoyol projesini kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bunun düzeltilmesi için de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."
Editör: Haber Merkezi