Demirkırkan"30 Ağustos Zafer Bayramı"
30 Ağustos; 19 Mayıs 1919′da Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin, Büyük Taarruzla hedefine ulaştığı ve 9 Eylül’de sona erdiği gündür.
30 Ağustos; bağımsız, üniter bir devlet anlayışı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı demokratik, laik ve çağdaş bir geleceğe atılan adımdır.
30 Ağustos; 26 Ağustos’ta başlayan ve 9 Eylül’de emperyalizmin İzmir’de denize döküldüğü yerde biten bağımsızlık savaşı destanının adıdır.
Bağımsızlığını tüm ulus fertlerinin dil, din, ırk, mezhep farklılığı gözetmeden omuz omuza, el ele verenlerin mücadelesiyle kazanan Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlar için o gün başlattığı savaş, birlik, barış, kardeşlik, tam bağımsızlık ve toprak bütünlüğü mücadelesi olarak bugün de sürdürmektedir, ilelebet sürdürecektir. 
Dünü anlamadan, çocuklarımıza anlatmadan, ulusal kurtuluş savaşını, bağımsızlık mücadelesini ve ardından yaşanan kalkınma hamlesini yaşayan tüm fertlerin kafasına kazımadan bugünü yaşayanların, Cumhuriyetin kazanıldığı toplarda yapılan törenlerde Ulu Önderi ve arkadaşlarını anmayıp kendi reklamlarını yapmaya çalışanların sonu hep hüsran olacaktır. “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”
Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla, gazilerimizi de minnetle anıyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.
Dr. M. Kemal Demirkırkan
CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı
Editör: Haber Merkezi