Demirkırkan, patlama şehitlerini andı

 

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Kemal Demırkırkan, 5 Eylül 2012'de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki patlamanın yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Mühimmat deposu

patlamasında şehit düşen 25 askeri rahmetle anan Demirkırkan, "Aradan geçen 3 yıla rağmen şehit ailelerinin ve toplumun vicdanı rahatlatılmış, adalet yerini bulmuş değil" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Dr. M. Kemal Demırkırkan, 5 Eylül 2012’de, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamanın ardından, 3 yıl geçmesine rağmen cephanelik patlamasının nasıl meydana geldiğinin halen belli olmadığını söyledi.

HAVANDA SU DÖVMEYE DEVAM EDİYORUZ

5 Eylül 2012 tarihinde ilimiz Ataköy mevkisinde bulunan Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen cephanelik patlaması sonrası 25 askerimizin şehit olduğunu hatırlatan Demirkırkan, "Maalesef aradan geçen 3 yıla rağmen şehit ailelerinin ve toplumun vicdanı rahatlatılmış, adalet yerini bulmuş değil. Maalesef 3 yıldan bu yana havanda su dövmeye devam ediyoruz.

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKARILMALI

Ülkemizde meydana gelen en büyük cephanelik patlamasının nasıl meydana geldiği hala belli değildir. Bu patlama bazı yetkililerin söylediği gibi Hindistan'da, Pakistan'da olabilen kaza eseri olmuş bir patlama mıdır? Yoksa ucu Suriye dayanan, MİT tırlarına kadar uzanan bir sabotajın sonucu mu? Hala öğrenemedik. Ülkemizin gerçekten geliştiğini Avrupa Birliği normlarına ulaştığını söylemek istiyorsak vatandaştan bir şey saklanmamalı, yaşanan olaylar ucu kime dayanacağı düşünülmeden soruşturulmalı ve ne pahasına olursa olsun gerçekler ortaya çıkarılmalıdır" dedi.

ŞEHİTLERİMİZE VE AİLELERİNE ANITI BİLE ÇOK GÖRDÜLER

Aradan geçen 3 yılda rağmen açılan davanın devam ettiğini ve ortaya değişik iddialar atıldığını ancak herhangi sonuç alınamadığının altını çizen Demirkırkan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bizler bir yandan 25 canımızın neden öldüğünü bilmek istiyoruz, diğer yandan yeni 'kaza'lara neden olmaması için cephaneliğin şehir dışına taşınmasını istiyoruz. Olayın yaşandığı yerde anıt yapılması talepleri 3 yıldan beri sürekli gündeme getirilmesine rağmen bir türlü yaşama geçirilememektedir. Şehitlerimize ve ailelerine bir anıtı bile çok gören zihniyeti anlamakta güçlük çekiyor, kınıyorum. Büyük patlamanın 3. yıl dönümünde tüm Afyonkarahisar halkını patlamada kaybettiğimiz şehitlerimizi anmak, ailelerine destek olabilmek amacıyla Cumartesi günü saat 12.00’de Ataköy Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası önüne bekliyoruz. 25 vatan evladını yok yere şehit oluşlarının yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyor adaletin yerini bulması için yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi