Demirkırkan: "Özkaya’nın açıklamasına sevindik"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar'ı ilgilendiren her konunun takipçisi olduklarını belirtti
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'nın Türk Hava Yolları'nın Zafer Havaalanı'ndan uçuşu ile ilgili açıklamasına sevindiklerini belirtti. Demirkırkan, "THY tarafından 2017 yılında Kütahya Bölgesel Havalimanına uçuşların iptal edileceğini duyumunu paylaşarak yetkilileri göreve davet etmiştik. Açıklamamızdan kısa süre sonra 7 Kasım 2016 tarihinde THY tarafından aralarında Eskişehir, Tokat, Edremit, Uşak ve Siirt illerinin bulunduğu 5'i iç, 17'si de dış hat toplam 22 noktaya seferlerin iptal edildiği açıklandı. Dün itibariyle Afyonkarahisar Milletvekili sayın Ali Özkaya’nın THY tarafından Zafer Havalimanı uçuşlarının iptal edilmediği yönünde paylaştığı resmi bilgi hepimizi sevindirmiştir. CHP olarak ilimizi ilgilendiren her konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.
10 YILDA 180 MİLYON AVRO ÖDENECEK
Zafer Havaalanı hakkındaki durulu, 12 Ekim 2016'daki basın açıklamasında gündeme getirdiklerini belirten Demirkırkan, "12 Ekim 2016 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında Zafer Bölgesel havalimanı ile ilgili olarak, yap-işlet-devret modeli nedeniyle devletin uğratıldığı zararla ilgili detayları açıklamalarda bulunmuş, özetle devletimizin, yapım maliyeti 50 milyon Avro olan havaalanına, anlaşma gereği 29 yıl için verilen garanti yolcu sayısı nedeniyle sadece 10 yılda 180 milyon Avro ödemek zorunda kaldığını belirtmiştik" diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi