DEMİRKIRKAN: “MHP’DE AKIL TUTULMASI VAR.”

CHP Afyon Merkez ilçe başkanı Dr.Kemal Demirkırkan “MHP cenahında milletvekilinden, yöneticisine, üyesine kadar akıl tutulması yaşanmaktadır.”dedi.

MHP'li yöneticilerin Meclis Başkanlığı seçimi sonrası yaptıkları açıklamalara karşı cevaben yaptığı açıklamada;

“Sayın Ekmeleddin İhsanoğlunun çatı aday olarak katıldığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin ne kadar hırpalandığı, aday konusunda yıkıcı tartışmaların yaşandığı, bazı partililerimizin dahi destek olmadığı ortada değil mi?

Sayın İhsanoğlu aday olduğunda MHP'nin kadrolarını hareketlendirilemediği de ortada değil mi?

MHP nin ilk günden itibaren "HDP nin olduğu yerde ben yokum" açıklamaları mizah konusu dahi olmuşken CHP nin sayın İhsanoğlunu desteklemesinin nasıl bir faydası olacaktı? CHP+MHP oyları meclis başkanının seçmeye yetiyor muydu? Yoksa biz matematik bilmiyormuyuz? Son turda Sayın Deniz Baykal'ın aldığı 182 oya, MHP'nin o gün attığı '78 geçersiz oy' eklendiğinde Sayın Baykal bugün Meclis Başkanı seçilmiş olmuyor muydu? Sayın Bahçeli'nin ilginç matematik anlayışı tüm partiye sirayet etmiş anlaşılan.

Tüm siyasi partiler el altından ya da açık olarak birbiriyle görüşürken MHP ortaya çıktı da açık ya da gizli "adayımızı desteklerseniz HDP ye kapımız açık" dedi de biz mi duymadık?

Bu meclis aritmetiğinde normalde olması gereken ( eğer 3 partinin oyları ancak başkanı seçebiliyorsa) kapıları açık tutarak uzlaşma zemini aramak mı, yoksa MHP nin yaptığı gibi bir partiyi tümden yok sayarak çözümsüzlüğü kendi elleriyle ortaya çıkarmak mıdır?

Medyada onlarcası dolaşan geçmişte 3 partinin birlikte önerdiği ya da desteklediği yasa varken,. HDP ile atılmış imzalar varken şimdi bunu bahane ederek ortak çözümün olmaması için uğraşan MHP değil midir?

Seçim süresince muhalefetteki 3 partinin hepsi de ortak olarak Cumhurbaşkanını ve hükümeti, yolsuzlukları, faşizan uygulamaları hedef almadı mı? Seçimler sonrası tüm ülkede ortaya çıkan yüksek morali, AKP siz bir Türkiye geliyor inancını yıkmakla MHP ne kazandı?

Son olarak ön yargıyla suçladığınız gruplar yakın geçmişte birçok vatansever insan desteklemediği bir siyasi oluşuma sırf ülkenin çıkarları için (CHP tabanı da buna fazlasıyla dahil ) MHP barajı aşamayacak korkusuyla size destek vermedi mi?

Yerel seçimlerde AKP adaylarını yerel yönetimlerden indirelim diye Afyon dahil bir çok ilde CHP nin oyu fazlasıyla MHP ye kaymadı mı?

Şu bir gerçek ki seçmenler kandırıldığını gördü. MHP nin derdinin kaçak saraylara, yolsuzluklara karşı durma, hesap sorma olmadığı, çözümsüzlükten bir şekilde yarar beklendiği ortaya çıktı. Yapılacak ilk seçimde bunun etkileri, vatandaşın tepkileri ortaya çıkacaktır. Biz ne MHP gibi olalım, ne HDP gibi olalım diyoruz. 13 yıl sonra ülkenin eline geçen fırsatı ortak müştereklerde birleşerek heba etmiyelim diyoruz. Bunun ilk adımı olan TBMM başkanlığı seçiminde MHP'nin takındığı bu tavrı algılamakta gerçekten güçlük çekiyoruz. Neresinden bakarsak bakalım malesef yapılan iş koltuk değneği olma kavramına varıyor.

Sonuç; MHP cenahında milletvekilinden, yöneticisine, üyesine kadar akıl tutulması yaşanmaktadır.”dedi.

Editör: Haber Merkezi