Demirkırkan: "Kanunsuzluklara karşı direniyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, kanunsuzluklara karşı direnen tek partinin CHP olduğunu belirtti. Haftalık basın toplantısında gündemi değerlendiren Demirkırkan'ın açıklamasında şu vurgular yer aldı:


Afyonkarahisar Belediye Başkanı sayın Burhanettin Çoban’ın kalp krizi geçirdiği ve yapılan tedaviler sonrası sağlığının iyiye gittiği yolunda bilgiler ulaşıyor. Başkanımıza tüm CHP camiası adına geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, acil şifalar diliyorum.
Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda geçen hafta El Bab'daki saldırıda yaralanan er Mehmet Ünal tedavi gördüğü Gaziantep'te şehit oldu. Şehidimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Terör ve şehitlerimiz konusunda biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Ulus olarak sağduyulu davranmaktan ve hükümetten doğru ve tutarlı adımlar beklemekten başka çaremiz yok. 
Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim; dışarıda evlatlarımız öldürülürken, hatta yakılırken mecliste başkanlık ta başkanlık diyenleri anlamakta güçlük çekiyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu durum herkesin malumuyken, üzerinde mutabakat sağlanamayan, komisyondaki görüşmelerde dahi hergün şiddetli tartışmaların yaşanmasına neden olan Başkanlık sistemindeki ısrar yaşadığımız kaosu artırmaktan öte bir işe yaramıyor. Anayasalar ülkelerin ortak mutabakat metinleridir. Herkesin üzerinde anlaştığı, STK’ların, Üniversitelerin, ilgili kuruluşların katkı ve önerileri dikkate alınarak hazırlanan bu metinler, ancak böylece çok uzun yıllar kalıcı olabilir. Dayatmalarla yapılan her olay kısa sürede yok olmaya mahkumdur. En azından bu ülkede 12 milyon kişinin oyunu desteğini alan bir siyasi partinin karşı olduğu bu anayasa değişikliği görüşmelerinde bırakın STK ve Üniversiteleri ana muhalefetin bile dinlemekten imtina eden zihniyetin çıkardığı hiçbir yasa kalıcı olmayacaktır. Biz burada beldede , ilçede, ilde mücadele ederken vekillerimizde mecliste direniyor. Buradan Anayasa komisyonunda demokrasi nöbeti tutan, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin Diktatörlük rejimine dönüştürülmesine direnen tüm milletvekillerimizi saygı ile selamlıyorum. Şu anda tüm kanunsuzluklara karşı duran tek parti CHP’dir. Bu ülkede her koşulda Cumhuriyet ve Demokrasi için direnen CHP özgür bir geleceği kuracaktır.
Biz başkanlıkla, rejim değişikliği ile uğraşırken, Ankara ve Erbil'in 'anlaşması sonrası Türkiye'nin başkenti Ankara'da Irak Kürdistan Özerk yönetimi temsilciliğinin açılmasına izin verildi. Bu Irak’ın kuzeyinde bağımsızlık ilanına Türkiye'nin 'yeşil ışık yakması anlamına gelmektedir.
CHP İl Başkanlığı olarak bir yıldan beri görev başındayız. Bu hafta içinde arkadaşlarımızla birlikte geçmişin muhasebesini yaptık. Detaylarına girmeden şunu söyleyebilirim; göreve geldiğimizden buyana örgütsel bilinçle hareket etmeye çalıştık. Hem ilçelerimize daha sık ziyaretler gerçekleştirdik, hem de basın toplantısı, konferans gibi etkinliklerimizi ilçelerimizde de yapmaya özen gösterdik. Kadın ve Gençlik Kollarımızı kısmen ayağa kaldırdık. Ev ve alan ziyaretlerimizi sıklaştırdık. Vatandaşımıza ulaşmak için her yolu denedik. Afyonkarahisar’ın her yerinde parti ayrımı yapmaksızın tüm yurttaşlarımızın acılarına ortak olup, mutluluklarını paylaşıyor , Onların sorunlarını çözebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İlk günden bu yana üstlendiğimiz sorumluluğun bilinciyle, görevimizin hakkını vermek için “CHP küçük olsun, benim olsun” değil “CHP büyük olsun hepimizin olsun” anlayışıyla canla başla çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. 
Bir yıl önce ömrüm boyunca onurla taşıyacağım CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevine beni ve ekibimi layık görerek destekleyen bütün delege ve partili yol arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Geçen bir yıl boyunca bu onurlu mücadelemizde bizden desteğini esirgemeyen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, Milletvekillerimize, her zaman yanımda olan Yönetim Kurulu Üyelerime, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyelerimize, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetimlerimize, İlçe Başkanlarıma, parti büyüklerimize ve tüm yoldaşlarıma teşekkürlerimi sunarım. Bir yıllık sürede elimizden geleni yaparak, bizlere verilen güvene layık olmaya çalıştık. Üyelerimizin artarak devam edeceğine inandığımız desteğinden aldığımız güçle, daha çok çalışarak önümüzdeki dönemde partimizin bayrağını en yukarıya taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
Son olarak yüzbinlerce insana şov yapılarak, faizsiz kredi dağıtıyoruz denildi. Ülke genelinde 250.000 başvuru oldu. Ancak sonradan 15.000 kişiye kredi verileceği öğrenildi.  Kime, nasıl, ne kadar Kredi verildiği dahi belli olmadan şefaf olmayan bir şekilde sonuçlanan bu sistemde boş yere ümide kapılan yüzbinlerce KOBİ sahibi şimdi kendini aldatılmış hissediyor.
Editör: Haber Merkezi