Demirkırkan, İzmir mitingini değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda 1 milyon 300 bin kişinin, CHP'nin çağrısıyla bir araya gelerek darbeye karşı demokrasi, laiklik ve özgürlük duruşu sergilediğini kaydetti
 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, İzmir'de görkemli bir mitinge imza attıklarını söyledi. 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne karşı yüzbinlerce insanın tek yürek olduğunu kaydeden Demirkırkan, demokrasi, laiklik ve özgürlük isteğiyle, tam bağımsız Türkiye idealiyle İzmir Gündoğdu Meydanı'nda bir araya geldiklerini belirtti. Demirkırkan, "
24 Temmuz Taksim mitinginin ardından  izmir Gündoğdu Meydanı'nda yapılan Demokrasi ve Cumhuriyet Mitingi daha da kalabalık ve coşkulu bir şekilde yapıldı. İzmir halkının da çok yoğun katılımıyla CHP örgütleri sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde demokrasiye ve Cumhuriyet'e olan inancını bir kez daha haykırmıştır" dedi.
HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ESAS ALINMALI
Atatürk ilke ve inkılaplarının vazgeçilmez olduğunu belirten Demirkırkan, "Laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye, Atatürk ilke inkilaplarından asla ödün vermemekle ortaya çıkabilir.Yaşanan süreç laiklik ilkesinin ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkartmıştır. Her türlü darbeye ve parlamenter sistem üzerindeki her türlü vesayete karşı çıkmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ettik. Devlet kinle, öfkeyle, ön yargıyla yönetilmez. Darbe girişiminde bulunanlar hukuk içinde hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak yargılanmalıdır" ifadelerini kullandı.
 
Editör: Haber Merkezi