Demirkırkan, hükümeti eleştirdi.

CHP Afyon il başkanı Dr.Kemal Demirkırkan, bugün yaptığı basın açıklamasında:
“Ülkemiz her geçen gün yasakların hakim olduğu bir Ortadoğu ülkesine döndü.  Daha önce TC’yi yasaklayan, Andımızı yasaklayan zihniyet şimdi de 10. Yıl marşını yasakladı. Bu net bir şekilde gösteriyor ki bu iktidar ve Onun bürokratlarının Cumhuriyet ve Cumhuriyetin kazanımları ile derdi var. İstanbul Firuzağa’da Koreli plakçının dükkanını basanlar, insanları darp edenler serbest, gazeteleri basanlar, taslayanlar serbest ancak 10. yıl marsını yasaklayan Milli Eğitim Müdürünü protesto etmek için siyah çelenk bırakmak yasak. Hem de ne yasak en masum protesto yöntemlerinden birisini yaptırmamak için Bolu Milletvekilimiz Tanju Özcan’ın gözüne az sıkmak serbest. İşte ülkemin geldiği nokta bu. Her gün ’milli irade’ diyenler, demokrasiden bahsedenlerin polisleri “dokunulmazlıkları kalktı nasılsa” diyerek gaz sıkarken aynı ilin valisi seçilmiş Milletvekiline “haddini bil” diyebilmekte. Bolu’ya giden 30 CHP’li vekil “sen Bolu Beyiysen bizde Köroğluyuz” demişlerdir.
AKP iktidarlarının 14 yılda en çok değişiklik yaptıkları üç alan,
1. Kamu İhaleleri,
2. Yargı Sistemi,
3. Eğitim Sistemi’dir.
Yargıda özellikle şimdiye kadar “toptancı” anlayışla getirilen düzenlemelerle, Adli ve İdari Yargı, Danıştay, Yargıtay ve Sayıştay’ın yapısı, HSYK’nın yapısı, Anayasa Mahkemesi defalarca değişime tabi tutuldu. Referandumla yapılan değişiklikler, o dönme savunulanlar şimdi değiştiriliyor
Yargıtay ve Danıştay üyeleri, dava daireleri, pek çok kez yapılan yasa değişiklikleri ile sil baştan yeniden düzenlenmek isteniyor.
Son olarak Cemaat tasfiyesi, Paralel Yapı’nın yok edilmesi gerekçesiyle, HSYK, Yargıtay, Danıştay köklü değişikliklere tabi tutuldu.
Şimdi TBMM önüne getirilen yasa değişikliği, tamamıyla bir darbeci-diktacı anlayışla hazırlanmış, bir gecede tüm Danıştay ve Yargıtay üyelerinin, dairelerin, daire başkanlıklarının tasfiye edilmesini, ardından yeni düzenleme çerçevesinde iki yüksek mahkeme üyelerinin HSYK tarafından yeniden atanmalarını öngörüyor.
Bir karar değişikliği daha;
2012 yılında AKP hükümeti tarafından kaldırılan karşılıksız çeke hapis cezası uygulaması, şimdi açıklanan Çek Yasası Değişiklik tasarısı ile geri getiriliyor. Ceza kalktıktan sonra, karşılıksız çeklerde patlama yaşanması bu değişikliğin gerekçesi olarak ifade ediliyor.
Pek çok yasada olduğu gibi Çek Yasası da yeniden değişiyor, hapis cezası geliyor. Bu düzenlemelerin üç ay sonra değişmeyeceğine kim güvenecek?
 
Almanya’da soykırım yasasının kabul edilmesi sonrası tepki olarak geri  çağrılan Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun yerine 7 günde yeniden Berlin’e yeni elçi atandı. BU “ERMENİ SOYKIRIM KARARINI” sineye çekmektir. Savaş Uçağı krizindeki Moskava Büyükelçisini görevden alıp, Moskova’ya yeni büyükelçi atamak ta “DÜŞÜRÜLEN UÇAĞIN” özrüdür.
Türkiye-Suriye sınırında, Menbic’te hızla ilerleyen operasyonda, PYD-YPG güçlerinin etkinliği, bir kırmızı çizginin daha yok olduğunu ortaya çıkarttı. PYD-YPG’nin Menbic’i Kürt federasyonuna dahil ettiği haberlerine, hükümetten yanıt gelmedi. Bundan sonrası Cerebrus ve Kürt Federasyonu’nun AKDENİZ’E ulaşmasıdır.
 
Yolsuzlukta Avrupa birincisi, Barış ve Huzur’da Avrupa sonuncusu bir Türkiye!
Uluslararası Şeffaflık Ağı (Transparency International / TI) tarafından geçen hafta açıklanan Yolsuzluk Algı Endeksi araştırmasının sonuçlarına göre, ülkeler en az yolsuzluk yapılan ülkeler için verilen 100 puandan başlayarak sıralanıyor.
Buna göre, Türkiye 42 puanla 168 ülke içinde 66’ıncı sıraya, üyesi olduğumuz Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri arasında ise 35 puanlı Meksika’nın ardından ikinci sıraya yükseldi.
Türkiye’nin Yolsuzluk sıralamasında dikta yönetimleri, en geri ve iç savaş içindeki ülkelerle birlikte anılması, ülkemiz adına utanç verici.
TÜRKİYE, KÜRESEL YOLSUZLUK ENDEKSİNDE HIZLA YÜKSELİRKEN, KÜRESEL BARIŞ ENDEKSİ’NDE İSE HIZLA DÜŞÜYOR! TÜRKİYE 163 ÜLKE ARASINDA 145’inci SIRAYA İNDİ. AVRUPA ÜLKELERİ İÇERİSİNDE DE SONUNCU DURUMDA. 163 ülkenin yer aldığı listede bizden daha kötü durumda sadece 18 ülke var ve bunlar arasında, Suriye, Afganistan, Irak, Somali gibi ülkeler yer alıyor.
 
AYRICA RAPORDA TERÖR VE ÇATIŞMALARIN TÜRKİYE’YE MALİYETİNİN 94 MİLYAR DOLAR OLDUĞU YER ALIYOR.
Ne büyük bir çelişki ile karşı karşıya olduğumuzu, Türkiye’nin ekonomik ve siyasi tablosunun ne kadar bariz bir şekilde kötüleştiğini, peş peşe açıklanan bu iki rapor ortaya koyuyor:
 
Sayın Yurdunuseven “Biz hizmetlerimizi yaparken ne bir partinin, ne bir görüşün veya ne bir mezhep ayrımı yapmadan bütün milletimize aynı hizmeti vermeye gayret ediyoruz. CHP’lisi de MHP’lisi de ve AK Partilisi de Marmaray’dan geçiyor. İnşallah 3. Köprüden de geçecek.” Demiş. Biz asıl olarak, işe alınırken de tüm partililere eşit davranılmasını, adaletin de tüm yurttaşlarımıza eşit dağıtılmasını, kamu kaynaklarının tüm vatandaşlarımıza eşit dağıtılmasını, kamu banka kredileri ve teşviklerinin de ayrım yapılmaksızın, vatandaşın hangi partili olduğu sorulmaksızın eşit olarak dağıtılmasını istiyoruz.”dedi
 
Editör: Haber Merkezi