Demirkırkan: “Hükümet, katliamları izliyor; sorumlular istifa etmeli”
 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, İstanbul Atatürk Havaalanı’nda meydana gelen patlamayı engelleyemeyen istihbarat birimleri sorumluları ve yetkililerin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Demirkırkan, “Hükümet, katliamları izliyor” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında, ülkemizde meydana gelen terör saldırılarına dikkat çekti. CHP İl Saymanı Ömer Bıçak ve CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Kirez’in de hazır bulunduğu basın toplantısında gündemi değerlendiren CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, ülkenin terör bataklığına sürüklendiğini belirterek, yetkililere istifa çağrısı yaptı. Demirkırkan, “Bu ülkede kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. 7 Haziran’dan beri yapılan toplu katliamlar ancak ülkeyi yönetenler de bizler gibi seyrediyor. Birisi çıkıp da istifa edeyim demiyor. İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Ülkemiz terör bataklığına sürüklenmekte. Normalleşmeye ihtiyaç var. Bunun için de sorumluların, görevlerini yapmaları gerekiyor. MİT Müsteşarı, Cumhurbaşkanı’nın aleyhinde konuşanları bırakıp bombaların kimin tarafından konulduğunu, konulacağını takip etmesi gerekiyor. Bunu yapamazsa da istifa etmelidir” dedi.
DEVLET, VATANDAŞIN MALINI VE CANINI KORUMALI
Saldırıda ölenlere Allah’tan rahmet dileyen CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, “7 Haziran’dan bu yana 11 katliamda 654 kişi öldü. Onurlu ve gururlu teröristleriniz kan dökmeye devam ediyor. Devletin asli görevi vatandaşın malını, canını ve namusunu korumaktır. Bu gün itibariyle yaşanan terör olayları sonrası can güvenliğimizin olmadığı ortada, birbiri ardına gelen çocuk istismarları Ensar Vakfı’nda yaşananlar namusumuzu da ayaklar altına aldı. Bu ülkede fiili durum oluşturan Cumhurbaşkanı her şeyin başında ancak sorumsuz. Bütün icraatlarından ilgili bakan ve başbakan sorumlu. Hazırlanan yeni EMASYA kanununa göre Silahlı Kuvvetler yaptığı işlerden sorumsuz olacak. Hâkim ve savcılar yaptıkları hiçbir işten sorumlu olmayacak. El konulan şirketlere kayyum atananların hiçbir sorumluluğu olmayacak. Üstelik onlara, el koydukları şirketlerin ortağı olma hakkı verilecek.
Elinde sonsuz, sınırsız silah, yargı ve tapuyu delme yetki ve gücü bulunan bir devlet. Ancak sorumluluk yok. Bu ülkede yönetenlerin her şeyi yapma yetkisi var ama yaptıklarından sorumlulukları yok” diye konuştu.
ÖNCE ESİP GÜRLEDİ, SONRA ÇARK ETTİ
Son günlerde Türkiye’nin Rusya ve İsrail ile yakınlaşma politikası benimsediğini söyleyen Demirkırkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her iki ülke hakkındaki düşüncelerini hatırlattı. Demirkırkan, şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanı, Rus uçağı düşürüldükten sonra  ‘Özür dilemesi gereken bir taraf varsa, bu biz değiliz. Hava sahamızı ihlal edenler özür dilemeli’ desin,  Putin’in ‘IŞİD’den petrol alıyor ve terör örgütüne destek veriyor’ yönündeki suçlamaları üzerine, ‘Şimdi olsa yine aynı karşılığı veririz’ desin, ‘Rusya Türkiye’nin egemenlik haklarına yönelik bu ihlallerine devam etmesi halinde sonuçlarına katlanmak mecburiyetinde kalacaktır’ desin, sonra Rus Turist sayısı yüzde 99 azalıp turizm boğulunca, vatandaşın domatesi yumurtası elde kalınca çark etsin, özür dilesin. ‘İsrail dünyada barışı tehdit eden bir ülkedir, Ortadoğu’da barışını tehdit eden bir ülkedir. Bizim devlet olarak elimizle beslediğimiz terör örgütü, patlamayı yapıyor.
Dolayısıyla da Türkiye olarak biz kendimiz bir defa, şahsen ben bu görevde bulunduğum sürece, hiçbir zaman İsrail ile olumlu bir şey düşünemem’ diyen, ‘İsrail, eninde sonunda kendi döktüğü kanda boğulacak’, ‘İsrail bir terör devletidir’ diye nutuklar çekerken dik durduğu iddia edilen Cumhurbaşkanının şu anki durumu hakkında ne diyeceksiniz.”
BELEDİYE’DE BAKAN EROĞLU’NUN YEĞENİNE TORPİL
Basın toplantısında yerel gündem hakkında da önemli bir konuya dikkat çeken CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ndeki torpil iddialarını gündeme getirdi. Demirkırkan, “Dönemin Kütahya Valisi, son valiler kararnamesi ile Burdur Valiliğine atanan Şerif Yılmaz'ın oğlu Afyonkarahisar Belediye'sinde 15 günlüğüne Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirilmiş ve ardından Ankara'da TRT Genel Müdürlüğü'nde kadrolu olarak atanmıştı. Konu Belediye Meclisi toplantısında Başkan Çoban tarafından da doğrulamıştı. Bu olayın ardından çok geçmeden iddialara göre Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yeğeni Fatma Eroğlu'nun da Afyonkarahisar Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirildi ve ardından Devlet Su İşleri'nde kadrolu memur olarak göreve başladığı belirtiliyor. Öncelikle sayın belediye başkanı Burhanettin Çoban'ı konu hakkında kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yaparak iddiaların doğru olup olmadığını  belirtmesini istiyoruz. Öte yandan KPSS’ye emek veren milyonlarca gencin hakkını bu tip Partizan uygulamalarla gasp etmenin siyasi ahlaka, vicdani ahlaka sığmayacağını ifade ederken bu ve buna benzer adam kayırmaların ve haksızlıkların son bulmasını temini ediyorum. Bu haber doğruysa kul hakkı yenmiş midir?” diye sordu.
EMEKÇİLER İÇİN EN KÖTÜ ÜLKELER ARASINDAYIZ
Türkiye’nin çalışan kesim açısından en kötü ülkeler arasında gösterildiğini kaydeden Demirkırkan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Sendikal güvencelerin yok edildiği, çalışanların kıdem tazminatına göz dikildiği  bir ortamda, Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun açıkladığı Global Haklar Endeksine göre Türkiye, çalışanlar için en kötü 10 ülke sıralamasında.
2016 Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) Global Haklar Endeksi’ne göre Türkiye, çalışanlar için dünyanın en kötü ilk 10 ülkesi arasında yer alıyor. Raporda, 2016 yılında çalışanların hemen tüm dünya ülkelerinde az ya da çok hak kaybına uğradığı burgularken, bu kayıpların, emek istismarının, iş güvencesi ve ücret güvencesi yoksunluğunun en yüksek olduğu ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor.Bu utanç listesine birlikte bakalım. 
1-Belarus, 2-Kamboçya, 3-Çin, 4-Kolombiya, 5-Guatemala, 6-Hindistan, 7-İran, 8-Katar, 9-Türkiye, 10-Birleşik Arap Emirlikleri… AKP’nin Türkiye’yi getirdiği noktayı çok daha net görebiliyoruz.Bizim bu ülkeler arasında işimiz ne!”
 
Editör: Haber Merkezi