Demirkırkan: "Fen derslerinin önemi yok diyen bir müdür var"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Şemsettin Karahisari Ortaokulu okul müdürü Osman Aydoğan'ın öğrencilere "Fen derslerinin benim için önemi yok" dediğini, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde kız ve erkek öğrencileri ayrı sınıflarda okuttuğunu belirtti. Haftasonu yapılan Adalet ve Kalkınma Partisi İstişare Toplantısı'nı da değerlendiren Demirkırkan, "Özellikle ana arterlerdeki programların bu ilde yaşayan vatandaşlara önceden bildirilmesinin yaşanan sıkıntıları en aza indireceğini, şikayetleri azaltacağını düşünüyorum" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. CHP İl Sekreteri Kamil Göçen'in de hazır bulunduğu toplantıda birçok konuyu kamuoyuyla paylaşan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, daha önce gündeme getirdiği Milli Eğitim'deki aksaklıkların devam ettiğini, farklı örneklerle de karşılaştıklarını aktardı. Demirkırkan, "Fizikte, matematikte, kimyada, edebiyatta, yabancı dil öğreniminde Dünya sıralamalarında en gerilerdeyiz. Kendi dilinde okuduğunu anlamada bile 65 ülke arasında 41'inci sıradayız. Bakın neden. Bize gelen iddialar oldukça ciddi. Benim öğrencisi olmaktan gurur duyduğum Şemsettin Karahisari Okulumuzun Müdürü Osman Aydoğan'ın öğrencilerine “Fen derslerinin benim için bir önemi yok, benim için önemli olan maneviyat” dediği, Din Bilgisi derslerinde kız ve erkek öğrencilerin ayrı gruplara ayrılarak, farklı dersliklerde derse alındığı ifade ediliyor. Yine bu okulumuzda müsabaka yönetmeliklerinde açıkça belirtilenin aksine, Beden Eğitimi derslerinde ve hatta okulun sportif müsabakalarında kız çocuklarının kısa kollu tişört ve şort giymesinin yasak olduğu, uzun eşofman giymenin şart koşulduğu, uymayanlar hakkında işlem yapılacağının ifade edildiği bildiriliyor. Okulumuza yeni atanan müdürümüzün Milli Eğitim Kanunundan haberi yok herhalde" dedi.
MİLLİ EĞİTİM KANUNU AÇIK
Milli Eğitim Kanunu'nda ilgili düzenlemelerin çok açık olduğunu hatırlatan Demirkırkan, "Milli Eğitim Kanunu; Madde 15 – Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne, imkan ve zorunluluklara göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir.
Bildiğimiz kadarıyla bu okul İmam Hatip Okulu da değil. Eğitimdeki içler acısı tabloya dikkatinizi çekmek istiyorum. Dindar nesil yetiştirme saplantısı öyle bir noktaya vardı ki, bu saplantı yüzünden bütün bir eğitim sistemi felç ediliyor. Gelişimin, büyümenin ana teması olan ilim ve fen dersleri yok sayılıyor.
Birileri devletin tepesinde olmayan yetkilerini kullanıp fiili durumlar meydana getirirse, devletin alt kademesindeki memurlar da kural tanımaz, kendilerince fiili durum meydana getirir. İdarecilerin görevi kuralları uygulamaktır. Milli Eğitim Müdürümüzü bu konuyu araştırmak ve gereğini yapmak için göreve davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
AFYON'A KİM BİR ÇİVİ ÇAKTIYSA YANINDAYIZ
Hafta sonu Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen Adalet ve Kalkınma Partisi İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nı da değerlendiren Demirkırkan, şehrin taleplerinin hükümet yetkililerine eksiksiz iletildiğini umduğunu belirtti. Demirkırkan, "Geçtiğimiz hafta sonu yapılan AKP istişare toplantısının Afyonkarahisar’da yapılmasının ilimizin tanıtımı açısından son derece önemli ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Umarım AKP il teşkilatı ilimizi ilgilendiren ve acil çözümler bekleyen sorunları, ülkemizi idare eden kadrolara yeterince güçlü olarak anlatabilmişlerdir. Bu ziyaretler sırasında iş dünyasının hükümete ilettiği sorunlara da çözüm bulunması en büyük beklentimizdir. Bir Afyonlu olarak Afyonkarahisar’a bir çivi çakan kim olursa olsun yanındayız, destekleriz. Çünkü başka bir Afyon yok. Çünkü burası hem doğduğumuz, hem doyduğumuz, hem de öldükten sonra mahşer gününü bekleyeceğimiz yer. Ali Çetinkaya’ya da, Halil İbrahim Özsoy’a da, Abdülkadir Akcan’a da, İsmet Atilla’ya da, Güneş Öngüt, Hasan Dinçer, Ahmet Karayiğit ve Mete Tan ve adını sayamadığım Afyonumuza hizmeteden nice devlet adamlarımıza da yaptığı hizmetlerden dolayı minnettarız. Ülkemizin her köşesinde yaşanan terör olayları göz önüne alındığında bu ziyaret sırasında alınan aşırı güvenlik önlemlerini fazla yadırgamıyoruz, çünkü gerçekten de ülkemiz bir terör ülkesi oldu.  Ancak özellikle ana arterlerdeki programların bu ilde yaşayan vatandaşlara önceden bildirilmesinin yaşanan sıkıntıları en aza indireceğini, şikayetleri azaltacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
VATANDAŞ, EKONOMİK DARBOĞAZDA
Ülkemizde, vatandaşların ekonomik zorluklarla boğuştuğuna dikkat çeken Demirkırkan, açıklamasına şöyle devam etti:
"Çamaşır makinesi, televizyon, telefon, beklenmedik harcamalar, evden uzakta bir haftalık tatil, kira, konut kredisi, borç ödemeleri, iki günde bir et, tavuk, balık içeren yemek ve evin ısınma ihtiyacının ekonomik olarak karşılanamaması şeklinde tanımlanan maddi yoksunluk oranı da bir yıl içerisinde artış göstermiştir. Ciddi maddi yoksunluk çeken vatandaşlarımızın oranı 2014 yılında yüzde 29,4 iken bu oran 2015 yılında yüzde 30,3’e yükselmiştir. Sayılan kalemler özelinde ise evden uzakta bir haftalık tatili karşılayamayan yurttaşlarımızın oranı yüzde 71,4 gibi çok yüksek bir oran olarak belirlenmiştir. İki günde bir et, tavuk ya da balık içeren yemek masrafını karşılayamayanların oranı yüzde 35,8 ve beklenmedik harcamaları karşılayamayanların oranı yüzde 32,6 olarak belirlenmiştir. Bu veriler, ülkemizde fakirlerin her geçen yıl daha da fakirleştiğini ve bu durumun sürekli hale geldiğini, vatandaşlarımızın açlıkla ve yoksullukla mücadele ettiğini, hayatlarını çok çalışarak ama az kazanarak ve sosyal faaliyetlerden mahrum geçirdiklerini gözler önüne sermektedir."
MAĞDURLARA DA CUMHURİYET'E DE SAHİP ÇIKIYORUZ
15 Temmuz'daki hain darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında da konuşan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, "15 Temmuz günü 241 kişinin Şehit olmasına sebep olan hain teröristleri bu hale getirenler hangi yüzle hergün televizyonlara çıkıp 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizden dem vuruyor, CHP'yi FETÖ ile aynı kefeye koymaya çalışıyor, anlamakta güçlük çekiyorum. Bizler FETÖ derken, sizler kürsülerden, meydanlardan yüksek sesle 'Muhterem Hoca Efendi' diyerek sesinizi duyurmaya, kendinizi göstermeye, beğendirmeye uğraşıyordunuz. 'CHP mağdurlara kapısını açıyor, FETÖ’ye sahip çıkıyor' diyorsunuz. Evet CHP her zaman olduğu gibi, mağdurlara sahip çıkıyor, kış aylarında çoluk çocuk ortada kalmışlara kapısını açıyor. Ailesinin yıllarca devlete verdiği emeğin bir kalemde silinip atılması nedeniyle sağlık giderlerini karşılayamayan ailelere ve çocuklarına sahip çıkıyor, suçun kişiselliği unutularak eş veya aile durumundan suçlanarak mağdur edilenlere sahip çıkıyor, zor günler için bir kenara koyulan, şu an yaşamak ve çocukların eğitimi için çok gerekli olan birikimlere tedbir konulmasından dolayı mağdur olan çocuklara sahip çıkıyor. Sonuna kadar da sahip çıkacağız. CHP, bir yandan, Cumhuriyet'in kurucu ilkelerini, Kurumlarını ve mağdurların haklarını sonuna kadar savunacaktır. Diğer yandan 17-25 Aralık'tan önce FETÖ ile ilişkisi olan onun bankasından kredi alan, onun sınavlarından, onun izniyle yükselen herkesin hesap vermesini sağlayacaktır. AKP ile FETÖ yol arkadaşıydı. Biz sürekli olarak sormaya devam edeceğiz. Ne istediler, neler verdiniz, kimler verdi” diye sordu.
SİNANPAŞA'DA VAHİM İDDİALAR
Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinin son dönemlerdeki en hareketli günlerini yaşadığını hatırlatan Demirkırkan, "AKP ilçe başkanı yaptığımız açıklama sonrası, söz verip de yapmadıkları hizmetlerin Başbakan’ın ziyareti sırasında gündeme getirileceğini duyurmuştu. Umarım Başbakan ve Bakanlar Sinanpaşa ilçemizin geri kalmışlığına çözüm üretecek destekleri sağlarlar, yoksa bu belediyecilik zihniyetiyle Sinanpaşa’ya bir şey kazandırılması zor görünüyor. Ayrıca geçen hafta, ilçenin bozulan belediye araçlarının yenilenmesi ya da yenilerinin alınması gerekirken, Ahmetpaşa Beldesi'nden ödünç olarak temin edildiğini; tapusu belediye üzerinde olan taşınmazların satıldığını, elde edilen gelirin belediyeye hizmet aracı almak yerine Belediye Başkanımıza son model lüks bir araç alımında kullanıldığı iddialarını dile getirmiştir. Hala yanıt alamadık. İtfaiye araçlarının yangın söndürme için kullanıldığını zannediyorduk, ancak Sinanpaşa Belediyesi'nde odun taşıma, hatta çalma işi için de kullanıldığını öğrendik. Belediye personelinden iki kişinin Orman İdaresi'nden itfaiye aracıyla odun çalarken yakalandığını ve tutuklandığını öğrendik" dedi.
DİNAR ÖRGÜTÜ'NE BİNA ALINDI
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, 28 Ekim Cuma günü Dinar'da Dinar CHP İlçe binasının açılacağını duyurdu. Demirkırkan, "Dinar ilçemizde, mülkiyeti partimize ait bir bina kazanmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Açılışımıza CHP Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel ve bölge milletvekillerimiz katılacaklar. Saat 17:00'deki bu açılışımızın ardından Cumhuriyet Balosu'na katılacağız" diye konuştu.
FACEBOOK'TAN CANLI YAYINLANDI
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan'ın basın toplantısı, sosyal medya sitesi Facebook'tan da canlı yayınlandı. Sosyal medyada canlı yayınlanan basın toplantısının Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren siyasi partiler için bir ilk olduğu belirtildi.
 
Editör: Haber Merkezi