Demirkırkan: "Egemenlik milletten alınıp saraya veriliyor"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Kızılören ilçesi ile Ekinova ve Gülyazı köylerini ziyaret etti. Demirkırkan, "Yapılan değişiklik ülkemizi tek adam rejimine götürecek. Egemenlik milletten alınıp saraya veriliyor" dedi.

CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ve il yönetim kurulu üyeleri ilçe ve köy ziyaretlerine devam ediyorlar. Ziyaretler kapsamında ilk olarak CHP Kızılören ilçe Başkanlığını ziyaret eden Demirkırkan ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra Kızılören ilçesi ile ilçeye bağlı Ekinova ve Gülyazı köylerinde vatandaşlarla bir araya geldiler.
CHP Kızılören ilçe Başkanlığı ziyaretinde örgütün çalışmaları hakkında bilgiler alan İl Başkanı Demirkırkan, partililere anayasa çalışmaları ve olası referandum çalışmaları hakkında yapılması gerekenleri anlattı.
KÖYLÜ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR
Kahvehanelerde vatandaşın sorunlarını dinleyen Demirkırkan,  "Şu an vatandaşın köylünün tek sorunu var. Ekonomideki kötüleşme. Türk Lirası'nın değer kaybı sonrası maliyetlerin artması mazot ve gübre fiyatlarının artması köylüyü kara kara düşündürüyor. Şu an depoda bekleyen ürünlerin sayılamaması soğan ve patateslerin depolarda çürümesi de en büyük sorun. İnsanlarda para yok. Vatandaş alışveriş yapmıyor" dedi.
HER TÜRLÜ YETKİ VAR SORUMLULUK YOK
Vatandaşlara anayasa tasarısı ve maddeler hakkında bilgiler veren Demirkırkan, "Bugün yapılan değişiklik ülkemizi tek adam rejimine götürecek. Ulu önder Atatürk'e verilmeyen yetkiler başkana veriliyor. Her türlü yetki veriliyor, ancak sorumluluk yok. Atatürk ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimiz saltanı saraydan alıp millete verdi. "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" dedi. Bugün ise egemenlik milletten alınıp yeniden saraya veriliyor. Herşeyi yap hiçbir şeyden sorumlu olma rejimi. Bunu kabul edemeyiz. Bu CHP'nin ya da diğer partilerin seçimi değil. Bu Atatürk Türkiye’sine Cumhuriyet ve parlamenter rejime sahip çıkanlarla, bu ülkenin yönünü değiştirip, diktatörlüğe çevirmek isteyenlerin seçimidir” diye konuştu. 
Editör: Haber Merkezi